Promovisane dvije knjige Milana Nikolića /VIDEO/

Bijeljinski pjesnik Milan Nikolić je vjerni nasljednik i sljedbenik Dučića i Šantića. Nikolić je pjesnik koji piše iz potrebe da ostavi trag u svijetu, izjavio je naš veliki pjesnik Pero Zubac, recenzent Nikolićeve nove zbirke poezije “Sanovnik za budne” koja je predstavljena u prepunoj sali Narodne bibliotreke “Filip Višnjić”.

Uz novu pjesničku zbirku predstavljeno je i drugo izdanje “Dnevnika nesanice”, prve Nikolićeve pjesničke zbirke.

Pjesnik Slobodan Jović, jedan od recenzenata,  izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje promociji Nikolićevih knjiga, istakavši tom prilikom da prisustvujemo svojevrsnom kulturološkom fenomenu, jer je Milan Nikolić na osnovu svoje prve pjesničke zbirke, objavljene prije dvadesetak godina, “Dnevnik nesanice”, postao poznat i izuzetno cijenjen pjesnik.

Naš veliki pjesnik Pero Zubac, recenzent knjige “Sanovnik za budne” istakao je da je Milan Nikolić predvodnik savremenog pjesništva.

Sam autor, Milan Nikolić, istakao je da je njegova prva knjiga “Pisma iz nesanice” objavljena u 2002. godini i da je nastajala dvadesetak godina.

Rukopisna zbirka poezije “Vaseljenska semantika” je u nastajanju. Napisao sam desetak pjesama i nadam se da na nju nećemo čekati duže od dvije godine”, kaže pjesnik Milan Nikolić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *