Promovisana knjiga “Priče i pjesme mladog pisca”, Cvijetina Dragića /VIDEO/

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” promovisana je knjiga “Priče i pjesme mladog pisca”, autora Cvijetina Dragića. Cvijetin je učenik Gimnazije “Filip Višnjić”. Kaže da u knjizi koju je posvetio majci, najviše govori o ljubavi, ali i da se svaki trud višestruko isplati.

Književnost nije toliko krhka i lomljiva da bi nestala i ne treba biti zabrinut za njenu budućnost jer je među onima koji su se odvažili da pišu sve više mladih ljudi. U eri novih tehnologija ključno je ljudima novih generacija učiniti knjigu bliskom, dostupnom i zanimljivom. Jedno u svakom smislu zanimljivo djelo, prožeto ljubavlju i toplinom čitalačkoj publici ponudio je mladi pisac Cvijetin Dragić, čija je knjiga promovisana u Narodnoj biblioteci u Bijeljini.

Osim o ljubavi pisao je Cvijetin i o neizostavnoj slobodi koja se kako je rekao može tumačiti na više načina. Knjigu je dodaje posvetio majci ali i svakom djetetu. Dječije pjesme i priče našle su se u knjizi “Priče i pjesme mladog pisca” i mogle bi da inspirišu mlade da se bore za svoje snove i ideale jer se ta borba naglašava Cvijetin, uvijek isplati.

Izdavač knjige kaže da je posebno zadovoljstvo raditi sa mladim talentima i da je ovo drugi put da mladog pisca predstavljaju u Bijeljini.

Stvaralaštvo pisane riječi mladih naraštaja svesrdno podržava bijeljinska Biblioteka.

Republika Srpska ima i 15 već objavljenih mladih stvaralaca od osam, 12 i 15 godina, napominju iz Kulturno- izdavačkog centra “Srpska kuća” i najavljuju da je u pripremi 10. zbornik književnog stvaralaštva “Mladi Republike Srpske” kroz koji je prošlo 8.000 djece.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *