Projekat za kvalitetniji život mještana ugljevičke opštine

U Gornjoj Trnovi kod Ugljevika u toku je asfaltiranje 452 metra lokalog Malića-puta koje finansira opština sa 60.000 KM.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić je, sa predsjednikom Skupštine opštine Đokom Simićem, posjetio danas lokaciju radova u Gornjoj Trnovi, koja je rodni kraj čuvenog srpskog pjesnika i guslara Filipa Višnjića.

“Po uzoru na Vukov Tršić, imamo plan da izgradimo repliku rodne kuće ovog velikana srpske duhovnosti i kulture, koji je rođen u ovim predjelima”, rekao je Perić novinarima.

On je dodao da su u ovoj mjesnoj zajednici već urađeni brojni infrastrukturni projekti.

“Izgradili smo puteve, vodovod, Dom kulture, Kraljevu česmu, objekat područne osnovne škole i druge projekte koje život znače mještanima, a sve s ciljem njihovog ostanka”, naveo je Perić i najavio podršku poljoprivrednicima i stočarima ovog dijela opštine u narednom periodu.

Gornja Trnova jedna je od turističkih destinacija u koju posjetioci dolaze da vide Novakovu pećinu, koja se nalazi na 386 metara nadmorske visine, u kojoj se skrivao jedan od najvećih hajduka Starina Novak u vrijeme otpora Turskom carstvu.

Perić je izrazio zadovoljstvo što je ovaj dio ugljevičke opštine poznata turistička destinacija gdje se u posljednje vrijeme grade i brojne vikend kuće.

Gornja Trnova je rubno naselje opštine Ugljevik sa 110 domaćinstava.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *