Proglašeno vanredno stanje na teritoriji cijele Srbije

Borba koja pred nama je borba za one koji su stvarali i gradili naši zemlju, borba za roditelje, ali i za budužnost Srbije. Naši stariji su izgradili naša sela, puteve i pruge, a danas su oni napadnuti pre svega i moramo sve da uradimo da pomognemo tim divnim ljudma, poručio je predsjednik Srbije večeras.

Na osnovu Ustava Republike Srbije, a u skladu sa odredbama Ustava, člana  5. Ustava, obavještavam da smo donijeli odluku o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji cijele Srbije.

Tačka 1. proglašava se vanredno stanje na teritiriji cijele Srbije, saopštio je  predsjednik Srbije. Odluka stupa odmah na snagu, dodao je predsjednik Srbije.

– Srbija je od danas u ratu protiv nevidljivog protivnika! Naša zemlja mora da pobijedi. Borba je za naše starije, roditelje, ali i za budućnost Srbije. Naši roditelji su izgradili puteve i pruge, izgradili su ovu zemlju i zato moramo da im pomognemo. Poslije iskustava kroz koje smo prošli, a i na osnovu pisama ministra odbrane i predsjednice Vlade, u skladu sa Ustavom, donijeli smo odluku o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji cijele Republike Srbije! Naša zemlja prošla je kroz tešku situaciju i na Kosovu i Metohiji, da vas ne podsjećam na Srebrenicu i nadalje. Ovo je bitka za našu zemlju, za naše stare. Moramo da čuvamo sve, a prije svega naše najstarije sugrađane – poručio je Vučić.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predsjedavao je večeras u Palati Srbija u 19.00 časova sastankom Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID–19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posljedica zarazne bolesti COVID-19 po privredu.

(Kurir.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *