“Profi-Mont”: Pravi primjer društveno odgovornog preduzeća /VIDEO/

Firma Profi mont iz Ugljevika je pravi primjer društveno odgovornog preduzeća, koja brine o svojim zaposlenima. Ovo preduzeće svoje radnike zajedno sa porodicama svake godine o trošku firme šalje na odmor, radno vrijeme je do 15 časova i tada svi zaposleni idu kući. Dobrovoljni su davaoci krvi, a pomažu i razna kulturna i sportska dešavanja.

Do sada je firma Profi-Mont uradila pokrivanje više od 16 vjerskih objekata. Ovo je jedno od rijetkih društveno odgovornih privatnih preduzeća u našoj regiji. Vlasnik firme Pero Jović svoje zaposlene svake godine šalje na odmor sa porodicama i sve o trošku firme, a radno vrijeme takođe nije kao u ostalim preduzećima.

Nije to njihova jedina humana aktivnost – doborovoljni su davaoci krvi i pomažu razna kulturna dešavanja, ugljevičke mlade harmonikaše, sportske manifestacije, srpsku pravoslavnu crkvu, te na taj način pokazuju dobru praksu koju bi trebala slijediti i ostala uspješna preduzeća.

Kvalitet, poštovanje rokova, bezbjednost na radu i briga o zaposlenima poslovna su politika preduzeća ,,Profi- mont” iz Ugljevika koje se bavi toplotnim izolacijama u termoelektrana i toplanama, krovopokrivačkim i limarskim radovima i specijalnim visećim skelama.

Ovo je još jedno izvozno orijentisano preduzeće, a najviše izvoze u Austriju.

Počeci firme “Profi- mont” datiraju od 2009. godine, kada je njen vlasnik Pero Jović,mašinski inženjer napustio posao na termo elektrani u Ugljeviku i osnovao vlastiti biznis koji danas ima 15 stalno zaposlenih, a po potrebi zna biti angažovano i oko 40 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *