Procvat preduzetništva: U Bijeljini posluje 2.200 preduzetnika /VIDEO/

Uprkos ekonomskoj krizi, preduzetništvo je u Bijeljini u procvatu. Prvi put u posljednjih deceniju i po registrovanih preduzetnika je više od 2.000, što je rezultat podsticajnih mjera Vlade i Grada. U Udruženju “Preduzetnik” ističu da su  preduzeništvu potrebni podsticaji i određene olakšice kako bi dalje napredovalo i tako unapređivalo kompletnu sliku privrednog razvoja lokalne zajednice i same Republike.

Pozitivan trend razvoja preduzetništva u Bijeljini zabilježen je i prošle godine. S krajem decembra 2021., svjedoče pokazatelji, preduzetničku djelatnost u ovom kraju Srpske obavljalo je 2.200 preduzetnika, to je kažu u Udruženju “Preduzetnik” rekordan broj u posljednjih petnaestak godina, od kada oni analiziraju stanje u ovom sektoru koji je, jasno je, trenutno najjača karika u privrednom lancu.

Svoju šansu u preduzetništvu vidjeli su mnogi, pa uprkos pandemiji i svim poteškoćama koje je donijela i sektoru privrede nije se odustalo od ideje za samozapošljavanjem i pokretanjem vlastitog biznisa. Uzimajući u obzir podatke iz 2020. godine, više je od 300 onih koji su tokom 2021. godine uplovili u preduzetničke vode.

Bijeljina se kaže Stević ovim legitimisala i stekla status grada preduzetništva, što je jedinstven slučaj u okruženju. Osim podsticajnih mjera i olakšica, prevafnula je procjenjuje on i želja mladih ljudi da ostaju i rade na ovim prostorima.

Preduzetničke vode jesu izazovne i zahtjevne ali su u isto vrijeme i veoma zahvalne jer ne iziskuju mnogo sredstva u startu kako bi se pokrenuo posao, ističe naš sagovornik.

Vjetar u leđa razvoju i unapređenju preduzetništva dale su u prošloj godini pdsticajne mjere kako sa republičkog tako i sa lokalnog nivoa.

I ovo je ističe Stević upravo put kojim trebamo ići kako bi se preduzetništvo održalo i da bi se dalje razvijalo. Ipak kako navodi Stević ne uliva optimizam predviđena budžetska stavka koja je za ove namjene predviđena u ovoj godini. Na stavci za zapošljavanje i nabavku osnovnih sredstava ostavljeno je kaže on 20.000 KM.

Preduzetništvu su ističe potrebni podsticaji i određene olakšice kako bi dalje napredovalo i tako unapređivalo kompletnu sliku privrednog razvoja lokalne zajednice i same Republike.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *