“Priština doživjela politički poraz, moguće nove akcije kosovske policije” /VIDEO/

Iz Prištine su najavljene nove akcije slične onima 13. oktobra u Sjevernoj Mitrovici. Predsjednik Srbije kaže da ga to ne iznenađuje i da se plaši da će zbog loših rezultata uslijediti nerazumni potezi Prištine.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj upoznat je sa namjerom Prištine da nastavi sa akcijama koje su viđene 13. oktobra. Zamjenik premijera Besnik Bisljimi u razgovoru sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepom Boreljom najavio je da će, nakon lokalnih izbora na Kosovu, “kosovska vlada nastaviti sa akcijama” koje su viđene 13. oktobra, kada je specijalna kosovska policija ušla u sjevernu Kosovsku Mitrovicu i Zvečan. 

Aleksandar Vučić izjavio je danas da su nove akcije kosovske policije moguće s obzirom da na politički poraz koji je Priština doživela dodajući da će Srbija biti spremna na to.

Na pitanje o izborima na KiM i optužbama da je Srbija vršila pritisak na svoj narod, rekao je da Srbija nikoga ni na šta nije tjerala.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar obišao je danas Srećka Sofronijevića, koji je ranjen prošle nedjelje na Kosovu i Metohiji prilikom upada jedinica Rosu kosovske policije na sjever pokrajine. Lončar je Sofronijeviću prenio pozdrave svih Srba sa Kosmeta i Srpske liste, uz želje za što brži oporavak.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.