Prikupili oko 35.000 KM pomoći za boračku populaciju, ne odustaju od izmjena naziva ulica /VIDEO/

Boračke kategorije društva ispraćaju tešku godinu u kojoj je izostala značajnija podrška, kažu u Udruženju veterana “Garda Panteri”. Dodaju da su tokom godine intenzivno radili na terenu kako bi pomogli najugroženijim veteranima ove elitne jedinice VRS. Kako su rekli na godišnjoj konferenciji udruženja, u 2021. godini očekuju više novca u budžetu grada za boračku populaciju.

Ova godina bila je veoma teška za boračku populaciju,kažu u Udruženju veterana “Garda Panteri”. U godini pandemije izostala je kažu podrška nadležnih boračkim kategorijama koje inače teško žive a suočene su sa problemom nezaposlenosti.

Donošenje novog Zakona o pravima boraca pozdravljaju u ovom udruženju, kojim će kažu biti riješen problem zapošljavanja boračkih kategorija.

Tokom ove godine preminulo je 14 pripadnika elitne jedinice VRS “Garda Panteri”, kaže Cvijetinović. Udruženje je naglašava on, stavilo akcenat na humanitarni rad, pa su tokom ove godine pomoć dostavili na 740 adresa, za šta je izdvojeno oko 35.000 KM.

U susret predstojećim praznicima podijeliće i 40 pečenica najugroženijim veteranima Garde Panteri, te novogodišnje paketiće djeci demobilisanih boraca. Uz podršku Vlade Srpske isplatili su 136 jednokratnih pomoći. Radilo se i na zapošljavanju djece poginulih i demobilisanih boraca.

Očekuju da se u gradskoj kasi iduće godine nađe više novca za boračku populaciju.

Iz ovog udruženja najavljuju i podnošenje krivičnih prijava pred Tužilaštvom BiH, protiv kako su rekli, vojnog kadra Drugog tuzlanskog korpusa.

Udruženje veterana Garda Panteri tokom ove godine u potpunosti je obnovilo spomenik Ljubiše Savića Mauzera, i spomenik Branka Pantelića Pantera na Panjiku. Cvijetinović ističe da u ovom udruženju ne odustaju ni od inicijative da neke ulice u Bijeljini budu nazvane po legendarnim komandantima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *