Prijem za uspješnog tenisera Dušana Milanovića

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović organizovao je danas prijem za uspješnog 19-godišnjeg tenisera Teniskog kluba „Top spin” Dušana Milanovića, koji je u proteklom periodu zabilježio velike sportske uspjehe.

„Izuzetna čast mi je bila razgovarati sa Dušanom i njegovim trenerom. Grad Bijeljina im je zahvalan za sav rad, trud i znoj koji su uložili u prethodnih 13 godina, da bi postigli vrhunske rezultate”, poručio je gradonačelnik i obećao podršku mladom teniseru, koji će svoje školovanje i sportsku karijeru krajem avgusta  nastaviti na Koledžu u Južnoj Karolini.

„Grad će podržati  Dušanovo stipendiranje na Koledžu.  Želimo da naš mladi teniser postane najbolji ambasador Bijeljine i Republike Srpske.  Radujemo se Milanovićevim mečevima, želimo da ih gledamo  preko malih ekrana, da bi našu Bijeljinu i Republiku Srpsku predstavljali na najbolji mogući način.  Podrška Gradske uprave za ovakve talente neće izostati ni ubuduće”, najavio je Petrović.

 Dušan Milanović, koji tenis trenira od svoje šeste godine,  na nedavnom Fjučersu u Brčkom osvojio je prvo mjesto u svom godištu i uspio da se plasira u glavni žrijeb gdje je igrao protiv 500. igrača na EJ-Ti-Pi-ju.

„Tu sam pružio veoma dobar otpor i izgubio rezultatom 6:4, 6:4. Osim toga, imam nekoliko osvojenih turnira iz evropske serije, kao i dobre rezultate na državnim prvenstvima. Veoma sam zahvalan gradonačelniku na podršci koju sam dobio”, istakao je mladi teniser. Njegov trener Mićo Cvjetković dodao je da je Dušan bio 40. igrač  u Evropi na rang listi Tenis Jurop do 14 godina i da je primijećen kao veliki talenat.

„Veoma sam ponosan na Dušana. On je imao ponude da trenira i u drugim klubovima, ali je ostao vjeran „Top spinu” i meni kao treneru.  Koliko je uspješan pokazao je i na posljednjem turniru gdje je pobijedio nekoliko rangiranih Ej-Ti-Pi igrača. Težak je proces da se napravi vrhunski igrač. On je posljednjim turnirom pokazao kakav kvalitet ima, jer  je pobijedio nekoliko rangiranih Ej-Ti-Pi igrača”, naglasio je Cvjetković i zahvalio Ljubiši Petrovići na prijemu i podršci.

„Prijatno sam iznenađen načinom na koji gradonačelnik tretira bijeljinski sport, što ranije nije bio slučaj”, zaključio je Cvjetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *