Prijem za predsjednika Svjetske asocijacije harmonikaša Patarinija

U opštini Ugljevik danas je održan prijem za predsjednika Svjetske asocijacije harmonikaša Mirka Patarinija i orkestar harmonika iz Slovenije koji su održali koncert u okviru “Ljetnje škole harmonike”.

Ova manifestacija jedna je od aktivnosti u susret Svjetskom kupu harmonike koji će u septembru biti održan u Bijeljini i Ugljeviku.

Patarini je rekao novinarima da je gost u Ugljeviku već četvrti put, gdje je ove godine harmonikašima iz regije držao master klasove, navodeći da je sve veće interesovanje za ovu vrstu muzike.

Šef orkestra harmonika iz Slovenija Mikela Uršić rekla je da im je cilj da publici predstave i promovišu akademsku harmoniku.

Prijemu su prisustvovali organizator “Ljetnje škole harmonike” Slaviša Perić i mladi virtuoz na harmonici Đorđe Perić.

“Najveća smotra harmonikaša prvi put se održava na našim prostorima i to će na svjetskoj kulturnoj mapi da afirmiše Republiku Srpsku, BiH, kao i opštinu Ugljevik i grad Bijeljinu”, rekao je Slaviša Perić.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić naveo je da je gostovanje Patarinija i orkestra harmonika iz Slovenije uvod u najveću svjetsku smotru harmonikaša koja će se održati u Bijeljini i ovoj podmajevičkoj opštini.

Perić je zahvalio Patariniju i Osnovnoj muzičkoj školi “Kornelije Stanković” zbog svega što čine za ovaj kraj.

“Svjetski kup harmonike biće prilika ne samo za razvoj harmonike na ovim prostorima, nego i za pokazivanje najljepšeg lica našeg kraja i Republike Srpske”, ocijenio je Perić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *