Prijedlog budžeta od 51 milion KM pred obornicima 3. marta /VIDEO/

U Gradskoj upravi  Bijeljina danas je održan međustranački sastanak kome su prisustvovali predstavnici stranaka zastupljenih u Skupštini Grada Bijeljine, na kojem je usaglašen  termin održavanja naredne sjednice. Skupštinsko zasjedanje zakazano je za 3.mart, a na sjednici se očekuje usvajanje budžeta za 2021. godinu u iznosu od 51.5 miliona maraka.

Na dnevnom redu sjednice gradske skupštine pred odbornicima će se naći čak 50 tačaka. “Najbitnija je prijedlog budžeta za 2021. godinu, koji će se naći u obliku u kojem je usvojen u Nacrtu još u oktobru prošle godine, u iznosu od 51.5 miliona maraka.

S obzirom na broj tačaka, Aleksandar Đurđević, predsjednik gradske Skupštine najavio je višednevno zasjedanje, kao i  pripremni sastanak  koji će biti održan prvog marta.

Gradonačelnik Bijeljine kao ovlašteni predlagač budžeta naredne sedmice obaviće konsultacije sa svim relevantnim političkim, ekonomskim i institucionalnim subjektima, kao i onima koji su učestvovali u kreiranju budžeta, te je pozdravio sve amandmane koji će doprinijeti da budžet bude dokument na korist svih građana.

Očekuje se da će ipak doći do prekrajanja nacrta budžeta koji je usvojen u prošloj godini, a koji treba prilagoditi trenutnoj situaciji.

Govoreći o mogućem neslaganju skupštinske većine sa prijedlozima gradonačelnika, kao što je bio slučaj na prethodnoj sjednici, Ljubiša Petrović je poručio da ne razmišlja o opstrukcijama i da želi da budžet bude usvojen što brže u okviru zakonskih procedura.

Najvio je da će se uporedo s budžetom na dnevnom redu naći i izvještaj o presjeku projekata koji se trenutno realizuju na području Bijeljine, kako bi sve što se radi bilo transparentno i poznato javnosti.  

Još uvijek nije sigurno mjesto održavanja naredne sjednice skupštine grada.

Kako je danas najavljeno, postoji mogućnost da bude promjenjena lokacija ukoliko se naprave tehnički uslovi za to, jer u Centru za kulturu kako je rečeno, postoji problem što odbornici nemaju stolove na kojima bi držali skupštinske papire i potreban materijal.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *