Preventivni pregledi građana povodom Dana medicinskih sestara i tehničara /VIDEO/

Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara obilježava se sutra, 12.maja širom svijeta, a u susret tom događaju, javna ustanova Dom Zdravlja Bijeljina, organizovala je preventivne preglede ispred ovog zdravstvenog centra, u cilju prevencije bolesti poput visokog krvnog pritiska i povišenog šećera.

Akcijom preventivnih pregleda, medicinske sestre i tehničari ukazali su na značaj prevencije bolesti poput povišenog šećera i krvnog pritiska, ali i nastavili obilježavanje međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara  koji se proslavlja sutra. Na preventivne preglede odazvao je veliki broj građana koji je htio da prekontroliše svoje zdravstveno stanje.

Biti medicinska sestra u hitnoj pomoći veliki je napor, osim što idu na teren i vanbolnički zbrinjavaju pacijente, tu je i rad u samoj zdravstvenoj ustanovi koji je vrlo dinamičan, ali ljubav prema poslu je ona koja sve nadomjesti, naglašava Gordana Gavrić, glavna sestra Hitne pomoći.

Na centralnoj proslavi dana medicinskih sestara i tehničara biće predstavljen i priručnik za medicinske sestre i tehničare na kome je među brojnim svjetski priznatim zdravstvenim radnicima radila i Sandra Milošević, odgovorna sestra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti u Domu zdravlja Bijeljina.

Ovakvi preventivni pregledi prilika su da se korisnici zdravstvenih usluga zajedno sa stručnim osobljem pobrinu za svoje zdravlje, a jzu dom zdravlja u Bijeljini, sa ovakvim akcijama nastaviće da animira i zdravstveno angažuje građane i u budućnosti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *