Prevencijom spriječen ulazak virusa u instituciju

Štab za varedne situacije Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske održao je sto sastanaka od početka borbe protiv virusa korona u martu i preventivnim djelovanjem spriječen je ulazak virusa u instituciju, a 14 pozitivnih na koronu među zaposlenima došli su iz porodičnih klastera, saopšteno je iz Fonda.

U saopštenju se ističe da su od pojave virusa korona, u proteklih blizu šest mjeseci, sve organizacione jedinice Fonda, filijale, poslovnice i Centralna služba, radile bez prekida i bile na usluzi korisnicima prava, osiguranicima, uplatiocima doprinosa i drugim organima i institucijama u Republici Srpskoj i inostranstvu.

Od uvođenja vanredne situacije uzrokovane virusom korona 17. marta ukupno je 117 radnika Fonda, ili 19,83 odsto, odsustvovalo s posla u određenom periodu zbog obolijevanja, samoizolacije, izolacije ili boravka u karantinu i bolnici.

Od njih je 14 radnika bilo pozitivno na virus korona, 47 radnika je boravilo u dvonedjeljnoj izolaciji, a 56 u samoizolaciji.

U odnosu na ukupan broj zaposlenih, do sada je u Fondu evidentirano 14 radnika ili 2,37 odsto pozitivnih na virus korona.

Štab je donio desetine naredbi i stotine zaključaka i preporuka koji su postajali obavezujući za odgovarajuće postupanje za sve zaposlene u Fondu, kao i sva lica koja imaju potrebu da u svojstvu stranaka borave u službenim prostorijama Fonda, dodaje se u saopštenju.

Iz Fonda navode da donošenje naredbi, zaključaka i preporuka i njihovo sprovođenje ima za cilj zaštitu zdravlja zaposlenih, kako na radnom mjestu, tako i van radnog mjesta, te zaštitu zdravlja svih lica koja borave u prostorijama Fonda PIO radi obavljanja određenih poslova i postupaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *