Prestižna manifestacija prevazišla očekivanja organizatora /VIDEO/

U Centru za kulturu “Semberija” zatvorena svjetska muzička smotra, Sedamdeset šesti Svjetski kup u harmonici koji je organizovala  Svjetska asocijacija akordeonista, u saradnji sa Udruženjem umjetnika “Artist” iz Bijeljine i Muzičkom školom “Kornelije Stanković”. Prema ocjeni organizatora ovaj prestižni događaj nadmašio je i njihova očekivanja.

Svjetski kup u harmonici okupio je takmičare i članove žirija iz trideset zemalja svijeta. Po prvi put  Svjetski kup u harmonici održan je u BiH i Republici Srpskoj, što predstavlja veliki uspjeh za sve one koji su učestvovali u organizaciji ovog  planetarno poznatog muzičkog takmičenja. Pobjednik 76. Svjetskog kupa harmonike, koji je prvi put održan u Republici Srpskoj, je Luka Simić iz Srbije.

Moglo se čuti  da Svjetski kup u harmonici spade u najvažniji kulturni događaj u Republici Srpskoj i BiH u ovoj godini.

Svjetski kup harmonike, koji je od 3. do 9. septembra održan u Ugljeviku i Bijeljini, završen je koncertom pobjednika i ocjenom organizatora da je ovaj prestižni događaj nadmašio čak i njihova očekivanja.

Mirko Paterini iz Italije, predsjednik Svjetske asocijacije akordeonista, iizražava zadovoljstvo organizacijom ovog dogažđaja. Imali smo jednu fantastičnu nedjelju, a iz Bijeljine i Ugljevika odlazimo kaže on punog srca.

Prezentovana je naglašava Paterini na ovom mjestu vrhunska izvedba i raskošan talenat svih takmičara.

Ono što je sigurno, bio je ovo pravi dar za bijeljinsku publiku koja je uz jaku konkurenciju među takmičarima uživala u koncertima.

Aleksandar Salivano iz Rusije, član Svjetske asocijacije akordeonista, ocijenjuje da je ovogodišni Svjetski kup u harmonici izuzetno dobro organizovan, možda naglašava on i ponajbolje do sada.

Muzika je kaže Salivano ovdje na jednom mjestu ujedinila sve ljude i nacije.

Organizatori ovog prestižnog takmičenja uspjeli su da, po prvi put, Ugljevik i Bijeljinu, Republiku Srpsku i BiH stave na muzičku mapu svijeta, što će kažu i ostati zabilježeno u svjetskoj muzičkoj istoriji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *