Preminuo prof. dr Dragutin Mirović

Prof. dr Dragutin Mirović, dugogodišnji profesor Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina Univerziteta u Istočnom Sarajevu preminuo je danas nakon duge i teške bolesti.

Profesor Dragutin Mirović rođen je 1947. godine u Han Pijesku.

Diplomirao je 1977. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a doktorirao je 1988. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Izabran je u zvanje redovnog profesora za užu naučnu oblast Privredno pravo 2006. godine na Fakultetu spoljne trgovine u Bijeljini, Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

Glavne oblasti interesovanja i istraživanja su mu bile: Poslovno pravo, Pravo EU, Bankarsko pravo.

Imao je izuzetno značajnu ulogu u osnivanju Više škole za spoljnu trgovinu i njenoj transformaciji u Fakultet spoljne trggovine, kasnije Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina. Obavljao je funkciju direktora Više škole za spoljnu trgovinu, a bio je i prvi dekan Fakulteta spoljne trgovine.

Ostavio je upečatljiv trag i izuzetan naučni doprinos u svojoj akademskoj karijeri. Veliki broj objavljenih naučnih radova, udžbenika, mentorstava na magistarskim, master i doktorskim studijama nastaviće da govore o njegovom životu i djelu.

Ali ono što prevazilazi sve granice su njegova posebnost i vrline. Njegova harizma kojom je plijenio, mudrost, iskustvo i znanje koje je nesebično dijelio nedostajaće prije svega njegovoj porodici, ali i kolegama, prijateljima i studentima koji će ga pamtiti po njegovoj posebnosti i ljudskim osobinama koja se rijetko sreće.

Komemoracija povodom smrti profesora Mirovića održaće se sutra, 29.12.2022. godine u 10 časova u amfiteatru Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *