Preminuo Nenad Lalić

Profesor doktor Nenad Lalić, redovni profesor Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina Univerziteta u Istočnom Sarajevu, preminuo je danas nakon duge i teške bolesti.

“Ostavio je upečatljiv trag i izuzetan naučni doprinos u svojoj akademskoj karijeri, a veliki broj objavljenih naučnih radova, udžbenika, mentorstava na magistarskim i doktorskim studijama nastaviće da govore o njegovom životu i djelu”, objavljeno je na internet stranici Fakulteta poslovne ekonomije.

Nenad Lalić rođen je 15. februara 1959. godine u Sarajevu, diplomirao na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, magistarsku tezu pod naslovom “Organizovanje poslovanja preduzeća primenom metoda i modela grupnog odlučivanja” odbranio je 2003. godine, a doktorirao na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu 2007. godine na temu “Razvoj metodologije podrške poslovnom pregovaranju i grupnom odlučivanju”.

Bio je redovni profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, stalno zaposlen na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina, a predavao je i na Pedagoškom fakultetu, Ekonomskom fakultetu Brčko, Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta Pale, ranije i na Filozofskom fakultetu i Ekonomskom fakultetu Pale, te kao gostujući profesor na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

Posljednja funkcija koju je Lalić obavljao je u rukovodstvu fabrike namjenske industrije “Orao” u Bijeljini.

Lalić je bio poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, odbornik u Skupštini grada Bijeljina, a obavljao je i mnoge druge funkcije i poslove koji krase njegovu izuzetno bogatu biografiju.

Termin i detalji vezani za komemoraciju i sahranu biće naknadno objavljeni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *