Premijera “Hasanaginice” oduševila publiku

Premijeru predstave “Hasanaginica” u Bijeljini publika je na kraju izvođenja pozdravila na nogama i dugim aplauzom, a glumica Bojana Milanović, koja je imala glavnu ulogu, izjavila je da je najmlađe pozorište u Republici Srpskoj dobilo važnu predstavu koja će puniti sale.

“Srećna sam, publika je bila divna i to je nama najveća nagrada. Sa ovom ulogom i uz ovu ekipu na sceni i van scene, uz reditelja Dušana Tuzlančića, bilo je zadovoljstvo igrati”, rekla je Milanovićeva novinarima.

Glumica Sonja Damjanović u ulozi majke Pintorovića kaže da je rad na predstavi bio divan proces i da je rezultat odičan.

“Uloga jeste zahtevna, kao i sve uloge u Hasanaginici i uopšte u komadima Ljubomira Simovića, a ono što se meni dopada i što je vezano za moju ulogu to je neka vrsta Čehova, priča se nešto, emocije su ispod toga drugačije, tako da je vrlo zanimljivo glumcu da se time pozabavi”, navela je Damjanovićeva.

Ona je dodala da je njeno iskustvo sa Hasanaginicima u teatru da je to naslov koji privlači publiku, što je i umjetnički važno, ali i repertoarski dobro, da postoji takav naslov koji publika voli da gleda.

“Mislim da je zaista fantastičan potez to što je Bijeljina napravila teatar koji će rasti i imati sve bolje predstave, veći ansambl, ovo najmlađe pozorište je posebna stvar i vrlo retka”, ocijenila je Damjanovićeva.

Glumac Mihailo Maksimović, koji igra bega Pintorovića, kaže da je Gradsko pozorište “Semberija” predstavom “Hasanaginica” pomjerilo granice i da je ova deseta premijera jako dobro prošla kod publike.

Valentina Vidaković kaže da je kao jedan od gledalaca bila među privilegovanim sinoć u Bijeljini.

“Izuzetno sam zadovoljna, rijetki su ovakvi trenuci sreće s obzirom da je ovo grad koji se ne može pohvaliti kvalitetnim kulturnim životom, ali je premijerom zainteresovanim ljubiteljima pozorišta priređen istinski užitak i dobili smo odličnu predstavu”, rekla je Vidakovićeva.

U Bijeljini je sinoć premijerno odigrana predstava “Hasanaginica”, po istoimenoj narodnoj baladi, u dramatizaciji akademika Ljubomira Simovića i režiji Dušana Tuzlančića.

Predstava je koprodukcioni projekat Gradskog pozorišta “Semberija” i Narodnog pozorišta Republike Srpske, u kojem glumački ansambl predvode glumci Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Autorsku ekipu predstave čine vrhunski pozorišni umjetnici, scenograf Marija Kalabić, kostimograf Marina Sremac, lektor Radovan Knežević i Vlatko Stefanovski kao autor muzike.

U glumačkom ansamblu predstave su glumci Srpskog narodnog pozorište iz Novog Sada – Bojana Milanović kao Hasanaginica, Milan Kovačević kao Hasanaga i Sonja Damjanović u ulozi majke Pintorovića.

U predstavi igraju članovi ansambla Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke i to Ljiljana Čekić kao majka Hasanagina, Goran Jokić kao efendija Jusuf, Hasanagin savjetnik i Ognjen Kopuz kao Suljo, Hasanagin vojnik.

Iz Gradskog pozorišta “Semberija” igraju glumci Mihailo Maksimović u ulozi bega Pintorovića, brata Hasanaginice, te kao Hasanagini vojnici Ivan Petrović, Dušan Ranković i Nenad Blagojević.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *