Prekompozicija vlasti daje dobre rezultate /VIDEO/

Član Političkog savjeta SNSD-a Marko Mihajlović rekao je danas da su se prekompozicijom vlasti u lokalnom parlamentu u Bijeljini stvorili uslovi da kadrovi SNSD-a učestvuju u donošenju i kreiranju važnih odluka, što je već dalo dobre rezultate jer su mnogi započeti projekti završeni, a neki su u fazi realizacije.

“Uspjeli smo za kratko vijeme uspostaviti dobru saradnju sa aktuelnim gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i njegovim saradnicima što je već dalo dobre rezultate, a koji se odnose prevashodno na realizaciju započetih projekata od kojih su mnogi i završeni”, rekao je Mihajlović, koji je i zamjenik gradonačelnika Bijeljine.

Mihajlović je na konferenciji za novinare naveo da su realizovani ili su u završnoj fazi projekti uređenja učionica u Tehničkoj školi, rekonstrukcija majevičkog obodnog kanala, gasifikacija.

On je istakao da je u okviru projekta auto-puta koji spaja Bijeljinu, Beograd i Banjaluku, od kojeg će Bijeljina i Semberija imati ogromnu ekonomsko-privrednu korist, Gradska uprava već privela kraju eksproprijaciju zemljišta.

Mihajlović je zahvalio Vladi Republike Srpske za podršku, bez koje sve to ne bi moglo biti završeno.

Mihajlović je izrazio zadovoljstvo što su višegodišnja neslaganja političkih partija prevaziđena, te što se dijeli mišljenje da su interesi građana Semberije najvažniji i iznad svih političkih interasa.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, koji je i član Predsjedništva Gradskog odbora Bijeljina, rekao je da skupština Grada funkcioniše bez problema, odluke se donose velikom većinom, što je važno zbog građana i nema prostora za bilo kakve pritiske ili ucjene pojdinaca i političkih grupacija.

“Za SNSD je ključna stvar bila da prilikom ulaska u vlast ponudi kompetentne kadrove, ljude koji imaju obrazovanje, rezultate u svom radu i koji mogu odgovoriti zadatku u Gradskoj upravi”, rekao je Đurđević noviarima.

On je naveo da će kadar SNSD-a doći do izražaja tek nakon izbora kada ta stranka potvrdi podršku građana za politike koje provodi i kada SNSD postane ključni nosilac funkcionisanja vlasti na lokalnom nivou.

Đurđević je najavio i 40. sjednicu Skupštine grada Bijeljina koja će biti održana u ponedjeljak, 12. oktobra, a od najvažnijih odluka o kojima će biti riječi istakao je usvajanje odluke o smanjenje cijene vode i usvajanje nacrta budžeta Grada Bijeljina.

“Kada je riječ o smanjenju cijene vode, SNSD je i kao opozicija isticao da je ona visoka a sada imamo i priliku da konkretno utičemo na to i napravili smo uslove da u ovom trenutku možemo smanjiti cijenu za 10 odsto”, rekao je Đurđević.

On je naveo da je za naredni period planirano restruktuisanje firme “Vodovod i kanalizacija”, smanjenje troškova te firme čime bi se stekli uslovi da se cijena vode smanji i više nego što je trenutna odluka.

Član Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Stevan Trivković, koji je i načelnik Odjeljenja za poljoprivredu, rekao je da je to odjeljenje već uradio izmjenu odluka o podsticajima što se tiče afirmacije domaće poljoprivredne proizvodnje, te sredstva od 60.000 KM koje je Skupština grada dodijelila odjeljenje je počelo da realizuje i zaprima zahtjeve.

“Ovo se odnosi na kapitalne investicije poljoprivrednih proizvođača, obuhvatili smo tri sektora – stočarstvo, povrtarstvo i voćarstvo, koji su tri strateška sektora u okviru strategije razvoja grada Bijeljina”, rekao je Trivković.

On je naveo da je za sektor poljoprivrede ključan nacrt budžeta koji će se naći na sjednici Skupštine, te da se kroz taj dokument pokušavaju ovbezbijediti sredstva koja će u sljedećoj godini biti za razvoj i unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Trivković je najavio da je EU za poljoprivredu u naredne četiri godine obezbijedila 20 miliona evra, za koji je već bio prvi cikus javnog poziva zatvorenog prije nekoliko dana.

“Svi proizvođači upoznati su sa uslovima, a drugi ciklus kreće od 1. janura sljedeće godine”, naveo je Trivković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.