Preduzetničku djelatnost odjavilo 80 preduzetnika /VIDEO/

Deratizacija je jedna od obaveznih mjera zaštite zdravlja stanovništva, koju bi u lokalnim zajednicama trebalo sprovesti dva puta godišnje.

Osim toga, glodari veliku štetu znaju napraviti i na poljoprivrednim gazdinstvima, uništavajući uskladištenu ljetinu, ali i na njivama gdje prave štetu usjevima. Ova sistemska mjera realizovana je prošle godine u Semberiji.

Biće obavljena i ovog proljeća. No, na prvoj raspisanoj javnoj nabavci nije bilo prijavljenih ponuđača koji bi se prihvatili ovog posla.

Za ovogodišnju deratizaciju u Semberiji u gradskoj kasi obezbijeđeno je 50.000 KM sa PDV-om. Kako bi se ovom poslu pristupilo na vrijeme ponovljena procedura javne nabavke je ubrzana. Očekuje se da će sistemska deratizacija u gradu početi najkasnije krajem aprila.

U gradskom Odjeljenju za privredu svakodnevno prate i stanje u preduzetništvu na području grada Bijeljina, koje je znatno promijenila pandemija virusa korona, ne samo u Srpskoj i BiH, već i u zemljama okruženja. Kako bi se zaustavilo širenje zaraze i da bi se sačuvalo zdravlje stanovništva, zatvorene su mnoge preduzetničke i zanatske radnje.

Za sada je poznato da će efekti pandemije virusa korona biti naročito teški za privredu. Biće neophodne adekvatne mjere, kako bi ponovo stala na noge.

Da iskoriste ovu zakonsku mogućnost dok su na snazi mjere zbog sprečavanja širenja virusa korona, u Bijeljini su posao uglavnom privremeno obustavili oni kojima je narebom o radu trgovinskih, zanatskih, ugostiteljskih i drugih objekata, zabranjen rad.

Savić podsjeća da je ranije održana i sjednica Privrednog savjeta grada Bijeljina. Na sjednici je bilo riječi o stanju u privredi i posljedicama koje je do sada izazvala pandemija u ovom sektoru. Predložene su i određene mjere sa lokalnog nivoa koje bi ublažile novonastalu štetu.

Ono što je sigurno, oporavku privrede i preduzetništva, više će se posvetiti nadležni nakon što bude prevaziđena aktuelna situacija, u ovom momentu, prioritet je sačuvati zdravlje stanovništva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *