Preduzeće “Grad” očekuje izvinjenje gradonačelnika za lažne tvrdnje

Uprava preduzeća “Grad” u Bijeljini očekuje javno izvinjenje od gradonačelnika Ljubiše Petrovića za njegove lažne tvrdnje o njihovom radu koje je iznio na društvenoj mreži “Fejsbuk”.

Petrović je naveo da se preduzeće A.D. “Grad” nezakonito nalazi pod upravom Vlade Republike Srpske, a iz ovog preduzeća odgovaraju da “ljekar ponovo o pravu i zakonu i ponovo gradonačelnik u ulozi tužioca i istražitelja”.

“Uprava i zaposleni u preduzeću `Grad` su građani Bijeljine i nijednim postupkom niti kapacitetom ne mogu uticati na odluku u čijoj će nadležnosti biti ovo društvo”, ističe se u saopštenju objavljenom na sajtu preduzeća.

Gradonačelnik je “Grad” nazvao komunalnim preduzećem, a iz ovog preduzeća odgovaraju da ih nije tako nazivao dok je “trčkarao oko stolova ljudi iz svoje stranke koji su se u to vrijeme pitali i u vrijeme dok je bio mladi SDS-ovac”.

U saopštenju podsjećaju da je “Grad” po statutu registrovan za obavljanje širokog spektra djelatnosti.

Na “Fejsbuk” profilu Petrovića navedeno je da je sjedište preduzeća “Grad” u centru industrijskih zona, iako je od formiranja društva do danas sjedište u najužem centru grada.

“Ukoliko ste nas, uvaženi gradonačelniče, tražili drugdje, opraštamo vam, a ako nas još tražite, doći ćemo po Vas”, poručeno je u saopštenju, te napomenuto kako tri mjeseca preduzeće čeka na potpis gradonačelnika o pijačnom redu, što je usporilo mikroprocese poslovanja društva i njihovih zakupaca.

Na Petrovićeve navode da su svugdje oko nas apsurdi, iz preduzeća “Grad” ga pitaju da li je apsurd da gradonačelnik Bijeljine materijalno pomaže predstojeći sajam poljoprivrede u Gradačcu u Federaciji BiH, dok o bijeljinskom Sajmu poljoprivrede, lova i ribolova i ekologije “INTERAGRO” još nije našao vremena za razgovor, iako je taj događaj ocijenjen kao velika šansa za promociju i razvoj grada u svim njegovim kapacitetima.

Iz “Grada” su podsjetili da je ideja o Bijeljini kao sajamskom gradu potekla iz preduzeća “Grad”, te istakli da plato Agrotržnog centra vide u budućnosti kao sajmište i prostor za organizaciju sajmova, izložbi, koncerata i drugih događaja masovne posjećenosti.

(Srna/foto: AD Grad)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *