Predstava Narodnog pozorišta “Stranci u noći” pobjednik festivala /VIDEO/

Jubilarni 20. Pozorišni festival “Dani komedije” u Bijeljini zatvoren je sinoć predstavom „Stranci u noći” Narodnog pozorišta Republike Srpske u režiji Slađane Kilibarda. Ova predstava je i pobjednik ovogodišnjeg festivala.

Predstava “Stranci u noći” Narodnog pozorišta Republike Srpske pobjednik je 20. Pozorišnog festivala “Dani komedije” u Bijeljini koji je završen sinoć. Tekst za predstavu pisala je Ana Đorđević po ugledu na italijanski film “Savršeni stranci”, a režiju potpisuje Slađana Kilibarda. tema su muško-ženski odnosi obrađeni na savremeni način.

Nagrada za najbolju glumicu pripala je Nikolini Friganović upravo u predstavi “Stranci u noći”.

Osim Nikoline u predstavi još igraju Slađana Zrnić, Milka Brđanin, Boris Šavija, Željko Erkić, Vladimir Đorđević, Rok Radiša i Sofija Ristić.

Nagrada za najboljeg glumca otišla je Ljubiši Savanoviću u predstavi “Istina” Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke. Nagrade su dodijeljene sinoć, na osnovu ocjene stručnog žirija u sastavu Milivoja Mlađenovića, Aleksandra Stankića i Vanje Krtoline. Tokom “Dana komedije” odigrano je pet predstava pozorišta iz Srbije i Republike Srpske.

“To je neka nada da krećemo ka boljem i da se vraćamo normalom životu”, ocijenio je on.

Tokom “Dana komedije” u organizaciji Centra za kulturu “Semberija” odigrano je pet predstava pozorišta iz Srbije i Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.