Predstava “Istina” pozorišta “Jazavac” oduševila publiku /VIDEO/

U okviru bijeljinskih “Dana komedije” sinoć je pred bijeljinskom publikom odigrana predstava “Istina” Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke. Večeras na repertoaru predstava “Čorba od kanarinca”. Predstave se igraju u Centru za kulturu “Semberija”, koji je i organizator pozorišnog festivala, uz poštovanje svih epidemioloških mjera i ograničen broj publike.

Glumci banjalučkog pozorišta Jazavac oduševili su sinoć bijeljinsku publiku predstavom “Istina”. Govoreći o ovom pozorišnom komadu, ističu da govoriti istinu nije uvijek lako i jednostavno. Željom da se prikažemo boljim nego što jesmo, gomilamo laži i upadamo u sve rizičnije situacije. A to je idealan teren za komediju. To je osjetio i Florian Zeler koji kroz niz dramskih situacija razotkriva laži i mehanizam laganja da bi došao do istine.

Režiju predstave “Istina” potpisuje Željko Stjepanović, koji i igra u predstavi ističe da se na iskrenosti gradi i povjerenje među partnerima, ako izostane, kad tad bićete napominje uhvaćeni u laži.

Gradsko pozorište “Jazavac” uskoro počinje i da radi na predstavi adu “Banjaluka”, koja je sastavljena od pet dramskih tekstova koje su pisali Željko Stjepanović, Nikola Pejaković, Tanja Šljivar, Lana Bastašić i Radmila Smiljanić.

Pandemija virusa korona uticala je u velikoj mjeri i na kulturni život, tako i na pozorište, pa glumci očekuju da će njihov ponovni povratak na scenu, odigrati terapeutsku ulogu na publiku koja se uželjela kulturnih dešavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.