Predstava “Elza i zaleđeni Hans” otvorila festival “Čupava bajka” /VIDEO/

U Centru za kulturu “Semberija” sinoć je počeo dječji pozorišni festival “Čupava bajka” na kojem će najmlađi moći da uživaju u četiri predstave, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mjera. Festival je otvorila predstava “Elza i zaleđeni Hans”, Favi teatra iz Beograda, a večeras je na repertoaru predstava  “Čarobni orman” koju će odigrati glumci bijeljinskog Pozorištanca “Maslačak”.

Velikom salom Centra za kulturu “Semberija” odzvanjao je sinoć dječiji smjeh. Predstavom “Elza i zaleđeni Hans” ozvaničen je početak četvrtog dječijeg pozorišnog festivala “Čupava bajka”, a najmlađoj publici predstavili su se glumci beogradskog Favi teatra.

Predstava „Elza i zaleđeni Hans“ rađena je po motivima bajke i crtanog filma „Zaleđeno kraljevstvo“ a prije nekoliko godina imala je uspješnu premijeru. I ovoga puta kroz vještu glumu, glavni akteri ove priče, poslali su jaku poruku.

Pozorišta su početkom pandemije prva zatvorila vrata, s obzirom na nemogućnost okupljanja većeg broja ljudi u javnim zatvorenim prostorima. Sada se uz poštovanje svih epidemioloških mjera pozorišne predstave polako vraćaju na scenu.

Pozorišni festival “Čupava bajka” je takmičarskog karaktera, pa publiku u Bijeljini pored ove, očekuju još tri pozorišne predstave. Centar za kulturu je obezbijedio nagrade za najbolju predstavu, za maštovitost i kreativnost i nagradu za najbolju originalnu muziku.

Večeras će se predstaviti glumci Pozorištanca “Maslačak” sa predstavom Čarobni orman, U četvrtak, 8. oktobra, glumci Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke odigraće predstavu “Vitez iz Vilsonove”, a festival će u petak, 9. oktobra, zatvoriti “Čiča Mičino pozorište” iz Beograda predstavom “Tri musketara”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.