Predsjednici Srpske uručena zahvalnica Kola srpskih sestara

Predstavnici Kola srpskih sestara “Sveta Marija Magdalena” iz Ugljevika uručili su danas predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović zahvalnicu za pomoć i podršku koju godinama pruža ovom udruženju, kao i ikonu Presvete Bogorodice.

Cvijanovićeva je, tokom posjete Kolu srpskih sestara u crkvi Svete Petke u Ugljeviku, izrazila zahvalnost na poklonu i spremnost da nastavi svaku vrstu pomoći svim kolima srpskih sestara u BiH ima oko 60.

Članica Kola Milka Bogićević zahvalila je predsjednici Srpske na dosadašnjoj saradnji i na pokroviteljstu 11. Sabora kola srpskih sestara koji je održan u septembru u crkvi Svete Petke u Ugljeviku.

foto: Srna

Duhovnik Kola srpskih sestara “Sveta Marija Magdalena” protojerej-stavrofor Milan Topić izrazio je zadovoljstvo što je predsjednik Srpske danas u posjeti crkvi Svete Petke Paraskeve, jer zbog epidemiološke situacije u septembru nije bila u mogućnosti da prisustvuje Saboru kola srpskih sestara

“Dugujemo joj ogromnu zahvalnost što je bila pokrovitelj 11. Sabora, što pomaže rad ovog i svih kola srpskih sestara, a danas nam je potvrđeno da će ta pomoć, svakako biti nastavljena i da će biti još bolja”, rekao je Topić Srni.

On je naveo da u Republici Srpskoj, Brčko distriktu i Federaciji BiH ima ukupno 56 kola srpskih sestara.

“Radujemo se ovoj posjeti i vjerujemo da će saradnja i ubuduće biti dobra, te da će se zajednički raditi za dobrobit svih, srpske crkve, srpskog naroda i svih ljudi dobre volje”, rekao je Topić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *