Predavanje o pravilnoj ishrani: Zdrave navike se stiču od ranog djetinstva /VIDEO/

Pravilna ishrana od malih nogu i redovna fizička aktivnost preduslov su zdravog odrastanja, poručeno je sa  predavanja “Zdravo jedi-zdravo rasti” koje je za roditelje i predavače u dječijim ustanovama u Bijeljini organizovao bijeljinski vrtić “Čika Jova Zmaj”.

Cilj predavanja koje je održano u velikoj sali Biblioteke je promocija zdravih navika djece predškolskog uzrasta, ističe direktor Vrtića “Čika Jova Zmaj” i dodaje da  vrtić već nekoliko godina obilježava Nedjelju zdravog života, tokom koje su ovoga puta realizovane brojne aktivnosti.

Pravilna ishrana od malih nogu i redovna fizička aktivnost preduslov su zdravog odrastanja, poručeno je sa  predavanja.

Pravilna ishrana počinje u najranijem djetinjstvu, podsjećaju pedijatri iz bijeljinskog Doma zdravlja i podsjećaju da dojenje predstavlja početak zdravog života.

Ako dijete ima pravilnu ishranu zahvaljujući porodici u kojoj živi i odrasta, te obdaništu koje pohađa do šeste ili sedme godine života, ali i dalje u školskim uslovima, u kasnijem životnom dobu biće to za njega osnovna prevencija masovnih zaraznih bolesti, ostiče doktorka Škorić.

Ona ističe da je problem gojaznosti izražen naročito kod stanovništva zemalja u razvoju u odnosu na ranije, kada su se sa ovim problemom uglavnom suočavali stanovnici, odnosno mališani u  u razvijenijim zemljama.

O ovoj temi neophodno je govoriti što češće, posebno kada je riječ o djeci i s obzirom na činjenicu da je veliki problem današnjice to što mladi imaju sve manje fizičke aktivnosti, kaže dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini, koji je na ovom predavanju bio jedan od predavača.

Da su ovakva predavanja izuzetno značajna za roditelje, vaspitače i djecu, smatra i direktorka Narodne biblioteke “Filip Višnjić”.

Pravilna ishrana od malih nogu i redovna fizička aktivnost preduslov su zdravog odrastanja, poručeno je sa  predavanja “Zdravo jedi-zdravo rasti”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *