Predat rekordan broj uzoraka rakije

Za Međunarodni sajam šljive, voćnih rakija i meda koji će biti održan na gradskom trgu u Ugljeviku u nedjelju, 3. septembra, predato je 220 uzoraka rakije, što je rekordan broj od kako se Sajam održava od 2010. godine, saopšteno je iz ove lokalne zajednice.

Predate uzorke ocjenjuje tročlana komisija na čelu sa profesorom Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu Ninoslavom Nikićevićem koji je dugogodišnji predsjednik komisija za ocjenjivanje voćnih rakija u svim zemaljama Balkana.

On je rekao da je prisutan na ugljevičkom sajmu od 2010. godine i istakao da je kvalitet ugljevičkih rakija iz godine u godinu sve bolji.

“Ocenjujemo uzorke šljivovice, kajsijevače, viljamovke, dunjevače, trešnjevače, višnjevače, breskovače, bukovače, lozovače, te specijalnih rakija i na kraju likera i travarica”, pojasnio je Nikićević.

Proizvođačima rakije koji predaju uzorke na ocjenjivanje Nikićević je preporučio da ne šalju one koje imaju više od 45 procenata alkohola, te pojasnio da su najbolje voćne rakije one sa 42 i 43 procenta alkohola.

Gordana Radovanović, direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Ugljevik koja je organizator sajma, rekla je da će vlasniku rakije koja bude šampion sajma biti uručena glavna nagrada – kazan za pečenje rakije zapremine 120 litara.

“Druga nagrada je kazan za pečenje rakije od 60 litara koji će biti uručen najboljoj amaterskoj rakiji, a treća nagrada kazan od 30 litara koji će biti uručen vlasniku najbolje rakije sa područja opštine Ugljevik”, najavila je Radovanovićeva.

Medalje i nagrade za kvalitet rakije biće uručene na dan održavanja sajma u nedjelju, 3. septembra, na gradskom trgu u Ugljeviku.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *