Poziv Komunalnoj policiji da kazni gradonačelnika

Potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina Milenko Mitrović pozvao je danas Komunalnu policiju da izrekne prekršajnu prijavu gradonačelniku Ljubiši Petroviću zbog kršenje odluke o reklamiranju u gradu, za šta je priložio i niz fotografija.

On je naveo da su građani mjesne zajednice Ledinci negodovali jer su na neodgovarajućim mjestima širom naselja izlijepljeni pozivi za razgovor sa gradonačelnikom, a potpisnik je Gradska uprava Bijeljina čije je odgovorno lice Petrović.

U saopštenju Pokreta za Bijeljinu, čiji je Mitrović predsjednik, podsjeća se na odluku o reklamiranju u gradu kojom je zabranjeno lijepljenje bilo kakvog propagandnog materijala na stubove ulične rasvjete, elektromreže, stabla i druge javne i privatne površine.

“S obzirom da se gradonačelnik svakodnevno hvali poštenjem i radom po zakonu, a vrlo često i sam krši, došlo je vrijeme da i on počne svoje prekršaje da plaća”, poručio je Mitrović.

On je ocijenio da je ponašanje gradonačelnika Bijeljine i njegovih saradnika bahato i nekorektno i da ne biraju sredstva i ciljeve na putu lične samopromocije.

“Tražim od Komunalne policije da izrekne prekršajni nalog gradonačelniku i o tome obavijesti javnost”, naveo je Mitrović.

U saopštenju se dodaje da je za kršenje odluke o reklamiranju predviđena novčana kazna za pravno lice od 1.000 do 1.500 KM, za odgovorno lice u pravnom licu od 150 KM do 200 KM, za preduzetnika od 500 KM do 1.000 KM i za fizičko lice od 100 KM do 150 KM.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *