Pozitivnih 11 lica, čeka se rezulatat testa za još 10

U Bijeljini je trenutno 11 pozitivnih na Kovid-19 i očekuje se rezultat 10 analiza uzoraka koji su uzeti jutros, rekla je Srni infektolog u Bolnici “Sveti Vračevi” Aleksandra Radojčić.

“Osobe pozitivne na virus korona sa područja Bijeljine mlađe su i srednje dobi, osim jedne žene starije dobi”, rekla je Radojčićeva.

Ona je navela da je u bolničkom karantinu sedam osoba i svi su dobrog opšteg stanja, pod terapijom i afebrilni, dok su ostali asimptomatični i nalaze se u kućnoj izolaciji.

“Primjetno je i da je sve veći broj osoba mlađe životne dobi koji su pozitivni na virus korona i iako su u većini slučajeva bez simptoma, ili blaže kliničke slike, to nas svakako upozorava na neophodnost primjene preporuka i savjeta”, istakla je Radojčićeva.

Ona je ukazala da je virus korona u zajednici, a da je na građanima da mu se suprotstave disciplinom, nošenjem zaštitnih maski, držanjem fizičke distance i pojačanom ličnom higijenom.

“Virus korona nije nestao, on je sve vrijeme u cirkulaciji, a do povećanja broja zaraženih dolazi jer su se građani vratili svakodnevnim aktivnostima”, navela je Radojčićeva.

Prema njenim riječima, poštovanje preporučenih mjera doprinosi da se epidemiološka slika ne pogoršava i od toga koliko se svaki pojedinac pridržava preporuka zavisi intenzitet virusa u zajednici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *