Povelja grada posthumno dodijeljena Mići Mićiću

Na svečanoj sjednici bijeljinske gradske Skupštine, odražnoj večeras povodom 24. septembra – Dana grada, najviše gradsko priznanje – Povelja grada, posthumno dodijeljena dugogodišnjem gradonačelniku Mići Mićiću, uručena je njegovom sinu Panteliji.

Povelja Mićiću posthumno je dodijeljena za izuzetan doprinos u nalaženju profesionalnih rješenja za funkcionisanje i razvoj Bijeljine, te mnogobrojne urađene infrastrukturne projekte.

Tokom svečane sjednice rečeno je da je Mićić funkciju gradonačelnika obavljao savjesno i odgovorno, ne štedeći lične i ljudske kvalitete zarad razvoja zajednice kojoj je pripadao i na čijem čelu je bio.

Za izuzetan doprinos koji su dali u liječenju građana tokom pandemije kovida 19, bijeljinska Bolnica “Sveti vračevi”, Dom zdravlja i Banja “Dvorovi” dobili su gradsko priznanja Zlatna medalja “Knez Ivo od Semberije”.

Zahvalnica grada uručena je infektologu bijeljinske bolnice Aleksandri Radojčić, za učinjeno lično djelo, boreći se za živote i zdravlje svakog čovjeka u vrijeme teške epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

Zlatne medalje “Knez Ivo od Semberije” uručene su i Ministarstvou raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH, UNDP-u, te mljekari “Dule”.

Srebrne medalje “Knez Ivo od Semberije” večeras je dobila kompanija “Bingo” iz Tuzle i Industrija i promet građevinskog materijala “Drina” iz Bijeljine.

Bronzane medalje “Knez Ivo od Semberije” pripale su Brani Perković iz Bijeljine za humano djelo doniranjem sredstava za renoviranje škole JU OŠ “Sveti Sava” i Radenku Pelemišu, vlasnik Zanatske pekarske radnje “Pekara Aleksa” iz Bijeljine.

Zlatna medalja “Filip Višnjić” posthumno je dodijeljena Milan R. Marković za dugogodišnji opštepriznati rad i djela. Marković je bio izuzetan književnik, publicista, pjesnik, književni kritičar i prevodilac.

Ovu medalju dobila je i Agencija za pružanje intelektualnih usluga “Anglija V” Verice Amidžić za uspješan obrazovni rad, postignute rezultate u nastavi stranih jezika na profesionalan i savremen način.

Srebrna medalja “Filip Višnjić” posthumno je dodijeljena profesoru Peri Spasojeviću, za uspješan dugogodišnji obrazovni rad i izuzetan doprinos Pedagoškom fakultetu u Bijeljini.

Bronzane medalje “Filip Višnjić” dobile su Zorica Mrkaljević i Ljubica Mrkaljević iz Bijeljine za izuzetan rad i doprinos u javnim, kulturnim i humanitarnim djelatnostima.

Zlatna značka Grada Bijeljina posthumno je dodijeljena Panteliji Saviću za uspješan dugogodišnji rad i doprinos u oblasti društvenog aktivizma, ekonomije, politike i sporta. Savić je bio odbornik SO Bijeljina u prvom višestranačkom sazivu. Zlatna značka Grada posthumno je dodijeljna i Ljubi Maletiću za uspješan dugogodišnji rad i doprinos na jačanju poljoprivrede, izgradnje infrastrukture u seoskim mjesnim zajednicama.

Zlatnu značku grada Bijeljina dobila je i Marica Gajić iz Bijeljine za uspješan lični doprinos i osvojeno peto mjesto na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom BiH.

Srebrna značka Grada Bijeljina uručena je Vedran Borovčanin iz Bijeljine za uspješan lični rad i izuzetan doprinos u promociji sporta lokalne zajednice i lokalnog sportskog kluba.

Zahvalnica Grada je, osim infektologu bijeljinske Bolnice Aleksandri Radojčić, dodijeljena i doktoru Milanu Todoroviću iz Bijeljine za izuzetan doprinos u oblasti laparoskopske hirurgije.

Na sjednici gradske Skupštine povodom Dana grada, Hor “Srbadija” izveo je himnu Republike Srpske “Moja republika” i svojim nastupom uveličao svečanost.

Odbornici Skupštine grada su, uoči svečane sjednice, položili vijence i cvijeće na centralni spomenik borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Zbog okolnosti izazvanih nepovoljnom epidemiološkom situacijom, ove godine je obilježavanje Dana grada bilo organizovano skromnije u odnosu na ranije godine te nisu održavane svečanosti i manifestacija koje prate važne datume.

Bijeljina na današnji dan 1943. godine prvi put oslobođena u Drugom svjetskom ratu, a u tim operacijama učestvovale su jedinice Prve i Druge vojvođanske brigade i Majevičkog partizanskog odreda. Bijeljina je tada bila jedna od rijetkih slobodnih teritorija na području bivše Jugoslavije i Evrope.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *