Potrošnja vode u Bijeljini u granicama prosjeka /VIDEO/

Svi privredni subjekti koji nisu radili u martu i aprilu mjesecu zbog epidemije korona virusa a koji nisu imali potrošnju vode oslobođeni  su plaćanja takse za održavanje vodovodnog sistema, koja se naplaćuje od decembra 2018. godine. U bijeljinskom preduzeću “Vodovod i kanalizacija” kažu da i zatezne kamate za mart i april neće biti naplaćivane.

Snabdijevanje vodom na području Bijeljine je  uredno i u vanrednim okolnostima, kažu u bijeljinskom preduzeću “Vodovod i kanalizacija”. Rad je prilagođen preporukama  Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije. Iako su građani uglavnom  više vremena provodili  kod kuće , potrošnja je kako se navodi u granicama prosjeka.

Inkasanti su tokom marta i aprila redovno očitali stanje sa blizu  34.000  vodomjera u Semberiji. Pojedini građani žalili su se da su dobili visoke račune za potrošnju vode u ovom periodu.

U vodovodu ističu da nepravilnosti nije bilo.

Svi privredni subjekti koji nisu radili u martu i aprilu i nisu imali potrošnju vode oslobođeni su  plaćanja takse za održavanje vodovodnog sistema a takođe i  zatezne kamate za mart i april neće biti naplaćivane.

Tokom vanrednog stanja radnici ovog preduzeća vršili su dezinfekciju stambenih objekata odnosno zajednica etažnih vlasnika na području Bijeljine.

Sutra se završava drugi krug tokom kojeg je   obavljena dezinfekcija  preko 600   takvih zajednica.

U saradnji sa preduzećem Komunalac vršena je i dezinfekcija gradskih ulica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *