Potražnja za medom nikad veća /VIDEO/

Iako je godinama unazad u ljetnim mjesecima vladala mala potražnja za medom i pčelinjim proizvodima, ovog puta, i pored veće cijene, traži se tegla više. Ovo je inače godina nestašice meda jer su klimatske promjene ugrozile i ovogodišnju pčelinju pašu.

Iako su ove godine iz pčelinjaka iznijeli manje meda, ono što ima, proda se u rekordnom roku, kažu pčelari na području Semberije i Majevice. Potražnja za glavnim pčelinjim proizvodom ovog ljeta bila je na zavidnom nivou i tako je od kako je nastupila pandemija.

Todor Mićić je u svojim pčelinjacima sve položio na kvalitet. U zavisnosti od društva neka su pčele u košnice unijele i do 30 kilograma meda, a neka od pet do šest kilograma. Za cijenu dobrog meda kupci i ne pitaju, a kilogram bagremovog meda prodavao je Todor kaže po 20 KM.

I baš u godini kada domaćeg meda nedostaje na tržištu potražnja je nikada veća, pa oni pčelari koji su od godine nešto dobili uglavnom su već i rasprodali med.

Količine izvrcanog meda su skromne ove godine pa strahuju iskusni pčelari da će period nestašice pravog domaćeg meda otvoriti vrata onom patvorenom.

Iako je godinama unazad u ljetnim mjesecima vladala mala potražnja za medom i pčelinjim proizvodima, ovog puta, i pored veće cijene, traži se tegla više.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *