Potpisani ugovori sa 31 preduzetnikom /VIDEO/

U bijeljinskom Centru za kulturu danas je upriličena ceremonija potpisivanja ugovora između Razvojne agencije Grada Bijeljina i 31 preduzetnika, o dodjeli podsticannih sredstava u ukupnom iznosu od 107.000 KM, odnosno do 5.000 KM po preduzetniku.

Predmet Javnog poziva je dodjela podsticajnih sredstava poslodavcima: a) u funkciji zapošljavanja, a u cilju povećanja produktivnosti i konkurentnosti b) zatim u funkciji ulaganja u unapređenje tehnoloških procesa, odnosno nabavku mašina, opreme i alata, kroz sufinansiranje dijela troškova nabavke osnovnih sredstava, to jest refundacija  novoosnovanim privrednim društvima i samostalnim preduzetnicima koji obavljaju djelatnost na području Grada Bijeljina.

Podsticajna sredstva mogu koristiti poslodavci koji imaju potrebu za adekvatnom radnom snagom koja će doprinijeti povećanju njihove konkurentnosti i produktivnosti. Poslodavac koji koriste ovaj vid podsticaja obavezan je da zaposli najmanje jednog radnika na period od jedne godine, da izmiruje obaveze poreza i doprinosa i da zadrži postojeći broj radnika u periodu od godinu dana.

Podsticajna sredstva u funkciji ulaganja u unapređenje tehnoloških procesa; nabavku mašina, opreme i alata – sufinansiranje dijela troškova u vidu refundacije za nabavke osnovnih sredstava u cilju tehnološkog razvoja MSP i preduzetništva. Korisnik ove vrste podsticaja obavezan je da zadrži broj postojećih zaposlenih radnika  najmanje na period od jedne godine i da izmiruje obaveze poreza i doprinosa. Podsticajna sredstva se mogu koristiti za sledeće namjene: kupovinu osnovnih sredstava, opreme, alata, nabavku informatičke opreme i poslovnog softvera neophodnih za obavljanje registrovane djelatnosti. Podsticajna sredstva se ne mogu koristiti za renoviranje poslovnog prostora, kupovinu namještaja i rashladnih uređaja.

Ispunjenost uslova i ocjenu prijava za dodjelu podsticaja na osnovu Pravilnika o načinu i uslovima korišćenja podsticajnih sredstava za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva utvrdila je Komisija imenovana rješenjem od strane v.d direktora, koja je sačinila prijedlog rang liste. Zatim je na prijedlog Komisije direktor donio odluku o dodjeli sredstava, a ugovorima koji su potpisani danas uređuju se međusobna prava i obaveze. Podsticaj će biti doznačeni u ukupnom iznosu, a u skladu sa ugovorom. Konačna isplata sredstava biće izvršena iz Trezora Grada Bijeljina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *