Potpisani ugovori o stipendiranju 27 učenika /VIDEO/

Gradonačelnik Bijeljine potpisao je danas ugovore sa 27  novih  stipendista Grada Bijeljina – učenicima generacije osnovnih i srednjih škola, te djece sa posebnim potrebama. Ove godine iznos stipendija uvećan je za 10 %.

Gradska uprava u Bijeljini godinama pruža finansijsku podršku najboljim učenicima u Semberiji.Ugovore o stipendiranju potpisao je 21 učenik  generacije iz bijeljinskih Osnovnih i Srednjih  škola kao i šest učenika sa posebnim potrebama .

Trinaest učenika generacije Osnovnih  škola  dobijaće stipendiju u iznosu od po 110 KM dok će 8 učenika generacije iz Srednjih škola koji su upisali fakultet dobijati po 220 KM . Za učenike sa posebnim potrebama predviđen je iznos stipendije od 110 KM .

Elena Mirković je učenik generacije u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” , Bijeljina. Trenutno pohađa prvi razred  Tehničke  škole  “Mihajlo Pupin”.

Budžetom za ovu godinu za ove namjene  izdvojeno je 290.000 KM .Prema riječima gradonačelnika Bijeljine plan je da  se povećaju sredstva za ove namjene u budžetu za iduću godinu .

Takođe, Grad Bijeljina subvencioniše i troškove prevoza učenika osnovnih i srednjih škola sa 30 KM po učeniku  na mjesečnom nivou a za ove namjene iz budžeta s e izdvaja oko 220.000 KM.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović potpisao je ranije  ugovore sa šest autoprevoznika o subvencionisanju prevoza za 1.070 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja grada Bijeljina.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *