Potpisan ugovor o učešću na festivalu “Ritam Evrope”

Direktor programa Festivala “Ritam Evrope” Igor Karadarević izrazio je zadovoljstvo što grad Bijeljina, kao veliki u regionu zapadnog Balkana, već treću godinu zaredom pristupa ovom, najvećem muzičkom festivalu za djecu i omladinu, koji se emituje i na Televiziji Republike Srpske.

“Deca treba da pevaju, plešu, to je njihov zadatak. Zadatak svih nas je da im to obezbedimo. Ovo je i vrsta stipendiranja najboljih od najboljih pevača i plesača u regionu. Ako su tu Novi Sad, Sombor, Kragujevac, Niš, Beograd, onda je sigurno tu i Bijeljina”, rekao je Karadarević na konferenciji za novinare nakon potpisivanja ugovora sa bijeljinskim gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem o učešću djece i mladih iz ovog grada na festivalu “Ritam Evrope”.

On je izrazio zadovoljstvo što se partnerskim odnosom grada Bijeljina i “Ritma Evrope” dobija rezultat za, kako je rekao, čistu desetku.

Petrović je rekao da je ovim nastavljena saradnja sa “Ritmom Evrope”, čime će mladi umjetnici iz Bijeljine na određen način biti motivisani.

“Učesnici će promovisati Bijeljinu, ali i evropske vrijednosti, te razvijati svoje lingvističke sposobnosti”, rekao je Petrović i podsjetio da su Bijeljinci koji su učestvovali u “Ritmu Evrope” pjevali na italijanskom i bugarskom jeziku.

On je napomenuo da grad, promovišući kulturu, odnosno festival “Ritam Evrope”, stvara nova prijateljstva.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *