Potpisan Sporazum o saradnji sa brčanskim “Vermontom”

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i predstavnik Omladinskog centra “Vermont” iz Brčkog Željko Lazarević potpisali su danas u Bijeljini Sporazum o dobroj praksi, kojim se želi spriječiti odustajanje od obrazovanja, odnosno napuštanje školovanja.

Šef Odsjeka za obrazovanje u Odjeljenju za društvene djelatnosti Ljubica Mlađenović rekla je da se grad Bijeljina duže vrijeme bavi sprečavanjem odustajanja od obrazovanja, naročito u osnovnim školama, a memorandumom o saradnji dogovoreno je da se bave i drugim društvenim projektima značajnim za oba grada.

Predstavnik Omladinskog centra “Vermont” Željko Lazarević istakao je da ovaj centar ima dobru saradnju sa gradom Bijeljina i da im je želja da ove i slične društvene probleme zajedno rješavaju.

“Želja nam je da zajedno djelujemo i svedemo društvene anomalije na minimum. Drago nam je da za partnera imamo Gradsku upravu Bijeljina jer smo se kroz raniju saradnju uvjerili u stručnosti i predanost ljudi koji ovdje rade”, rekao je Lazarević.

Lazarević je podsjetio da “Vermont” postoji 27 godina i da se već dokazao kao organizacija kojoj je stalo do mladih, unapređenja životnog prostora i usmjeravanja njihovog slobodnog vremena na nešto korisno za omladinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *