Potpisan sporazum o saradnji fondacije Impakt sa Fakultetom poslovne ekonomije

Investicijska fondacija Impakt danas je potpisala Sporazum o saradnji sa Fakultetom poslovne ekonomije u Bijeljini, Univerziteta Istočno Sarajevo i time napravila značajan iskorak u uključivanju akademske zajednice u rad Fondacije i generalno razvoja preduzetništva u Bosni i Hercegovini.

Naime, obzirom da Investicijska fondacija Impakt u Bijeljini već četvrtu godinu provodi sveobuhvatni program podrške preduzetništvu IMPAKT inkubator poslovnih ideja, sporazumom je dogovoreno da se u narednom periodu na Fakutletu poslovne ekonomije u Bijeljini jedan semestar izučava metodologija preduzetničke obuke IMPAKT inkubatora. Metodologiju je uradio domaći stručni tim Investicijske fondacije Impakt i ona je u potpunosti prilagođena našem tržištu i ekonomskim uslovima.

„Metodologa je živa materija, mi je kontinuirano prilagođavamo i dorađujemo kako bismo bili sigurni da je ona u skladu sa trenutnim okolnostima i parametrima koji su specifični na Bosnu i Hercegovinu, a o učinku metodologije i pristupa govori i sama činjenica da je procenat održivosti poslovnih poduhvata koji su podržani kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja 90%”, rekao je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Izučavanje metodologije na Fakultetu poslovne ekonomije uklučivaće i studije slučaja (case studies) biznisa iz Bijeljine koji su podržani u prethodnim godinama kroz IMPAKT inkubator, a koji su uspješni i imaju izvrsno poslovanje.

„Ponosni smo na činjenicu da imamo poslovne poduhvate iz Bijeljine kao uspješe primjere i da će upravo oni, a ne strane kompanije, izučavati na Fakultetu poslovne ekonomije” , poručuju iz Investicijske fondacije Impakt.

„Fakultet poslovne ekonomije je opredjeljen za uspostavljanje formalne i suštinske saradnje u interesu, prije svega, studenata kroz korištenje najsavremenih metodologija iz date oblasti, ali i generalno produbljivanje saradnje između institucija visokog obrazovanja, poslovne zajednice, fondacija i sl.”, rekla je prof. Dr Vesna Petrović, dekan Fakulteta poslovne ekonomije u Bijeljini Univerziteta Istočno Sarajevo.

Investicijska fondacija Impakt osnovana je 2019. godine s vizijom izgradnje jakog preduzetničkog eko-sistema i pružanje podrške preduzetnicima u pokretanju i širenju njihovih poslovnih poduhvata i do sada je u 55 lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini podržano preko 340 biznisa.  


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *