Postignut dogovor – radnici Gradske toplane odustali od štrajka /VIDEO/

Radnici bijeljinske “Toplane” platu nisu primili tri mjeseca. Zbog toga su najavili i štrajk. Nakon sastanka sindikata sa novim rukovodstvom preduzeća, danas je održan sastanak sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem i dogovoreno je da do kraja mjeseca budu isplaćena sva zaostala dugovanja.

Nije tajna da bijeljinska Toplana negativno posluje već neko vrijeme. Stalne smjene rukovodstva, zastarjelost u sistemu opreme i rada – sve ovo dovelo je i do kašnjenja plata radnicima. Dugovanja su ogromna kaže novi direktor gradske Toplane, Rade Haži Stević koga je zatekla nezavidna situacija već prvog radnog dana – odluka radnika o stupanju u štrajk.

Za pomoć su se radnici obratili regionalnom sindikalnom centru. Prije tri dana je održan sastanak sa novim direktorom gdje su dogovoreni dalji koraci.

Danas je održan i zajednički sastanak sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem. Dogovoreno je da se radnicima isplate zaostale plate u tri navrata do kraja oktobra.

Novi direktor gradske toplane se nada da će se zajedno sa radnicima izboriti sa svim problemima, a iz regionalnog sindikalnog centra istovremeno insistiraju i na novoj sistematizaciji, povećanju plata i boljim uslovima rada. Kako navode, za to su dobili podršku gradonačelnika i novog rukovodstva.  U gradskoj toplani je zaposleno oko 34 radnika.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.