Postignut dogovor o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori /VIDEO/

Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Crne Gore počela je intoniranjem himne. Mediji prenose da dio poslanika DF-a nije prisustvovao intoniranju himne.

Na konstitutivnoj sjednici verifikovani su mandati 81 poslanika, a Sjednicom je predsjedavao najstariji poslanik Miodrag Lekić,koji je rekao da će vrijeme pokazati šta je donijela pobjeda opozicije 30. avgusta i naveo da neće biti revanšizma.

Poslanik DF-a Milan Knežević poručio je da nova vlast neće dozvoliti neformalnim centrima moći i Željku Ivanoviću da sastavlju vladu. DF, rekao je, podržava Aleksu Bečića za predsjednika Skupštine, a građanima je čestitao slobodu.

Poslanik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović naveo je u Skupštini kako se nada da će ovaj saziv biti efikasiniji od prethodnog. Ja ostajem čovjek od riječi, poručio je Abazović.

Buduća vlast će biti procrnogorska, prozapadna, proevropska, rekao je Aleksa Bečić.

Poslanici DPS Mila Đukanovića na današnjoj konstituivnoj sednici crnogorskog parlamenta zauzeli su mjesta na kojima sjede opozicione stranke.

Fotografiju poslanika DPS objavio je na svom Twitter profilu predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, uz komentar “Istorija, DPS u opozicionim klupama”,

Izborne rezultate u Skupštini predstavio je predsjednik Državne izborne komisije (DIK) Aleksa Ivanović.Rekao je da su sve izborne radnje sprovedene u skladu sa zakonom.

Prvi princip djelovanja nove vlasti biće da uredimo državu – nećemo se svetiti i nije bitan bilo čiji interes osim interesa građana, poručio je lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić

Usaglašavanje stavova pobjedničkog koalicionog bloka, o formiranju nove vlasti, koja će, poslije 30 godina smijeniti DPS Mila Đukanovića, počelo je odmah poslije izbora.

Rok za prijedlog mandatara je 30 dana od dana konstituisanja parlamenta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *