Postignut dogovor da bude usvojen budžet za 2023.

Skupština grada Bijeljina danas bi trebalo da usvoji budžet za narednu godinu jer je postignut dogovor sa predstavnicima klubova odbornika koji čine skupštinsku većinu, saopšteno je iz gradskog parlamenta.

Iz Skupštine su naveli da je usvajanje budžeta u interesu svih stanovnika, a pretrpjeće manje korekcije, odnosno preraspodjele po stavkama putem amandmana u nivou oko četiri odsto u odnosu na ukupan iznos.

“Kroz korekcije budžeta biće obezbijeđena dodatna sredstva za podsticaj poljoprivredne proizvodnje, za podršku sportu, za samozapošljavanje mladih, udruženje preduzetnika i privrednike koji su u Ulici Stefana Dečanskog pretrpjeli štetu zbog nemogućnosti da obavljaju svoju djelatnost usljed radova na saobraćajnici”, navedeno je u saopštenju.

Biće obezbijeđena i dodatna sredstva za zdravstvenu zaštitu sugrađana i sanaciju zdravstvenih ambulanti, za boračka udruženja i druge organizacije od interesa za grad kao što je Crveni krst.

Predviđena su i značajna dodatna sredstva za vaspitno-obrazovne ustanove i ustanove kulture, za realizaciju niza projekata u mjesnim zajednicama kao što su dječija igrališa, sanacija i izgradnja objekata, biciklistička staza, uređenje plaže i slično.

Dodatna sredstva su predviđena za sanaciju i održavanje vodotokova i vodoprivrednih objekata, te subvencija za izgradnju liftova po stambenim zgradama na zahtjev zajednica etažnih vlasnika.

Kada su u pitanju rashodi za lična primanja u Gradskoj upravi Bijeljina, u saopštenju je navedeno da će Skupština odobriti iznos koji je dovoljan za sve radnike zaposlene u ovoj upravi na neodređeno vrijeme.

Kako dodaju, biće odobren iznosi i za one koji su zaposleni na određeno vrijeme i po drugim osnovama, ali njihov broj ne može biti veći od 10 odsto zaposlenih na neodređeno vrijeme.

Skupština grada Bijeljina, napominju, jednoglasno je konstatovala na prošloj sjednici da je gradonačelnik, kao poslodavac, značajno prekoračio predviđeni iznos rashoda za lična primanja u Gradskoj upravi Bijeljina koja su odobrena prilikom usvajanja budžeta grada Bijeljina za 2022. godinu.

Iz gradskog parlamenta su pojasnili da je do toga došlo jer je gradonačelnik grubo prekršio zakon što je prouzrokovalo ozbiljnu finansijsku štetu za budžet grada Bijeljina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *