Posjeta predstavnika Agencije za saobraćaj Republike Srpske Gradu Bijeljina

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Novica Krunić razgovarao je sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem o stanju bezbjednosti saobraćaja na području Grada, a ovom prilikom najavljena je realizacija zajedničkog projekta „Provjera bezbjednosti saobraćaja u Majevičkoj ulici”, koji će Agencija sufinansirati sa 3.200 KM.

Projekat će podrazumijevati nezavisnu provjeru bezbjednosti saobraćaja u Majevičkoj ulici u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Izrađeni dokument sadržaće detaljnu analizu, mjere i aktivnosti koje se predlažu za smanjenje broja saobraćajnih nezgoda.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i službenici gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, istaknuto je da saradnja Grada Bijeljina i Agencije daje rezultate, a kao primjer je navedeno postavljanje LED treptača i elektronskog znaka sa izmjenjivim sadržajem poruka kod Osnovne škole „Dvorovi”, zahvaljujući kojim je smanjena brzina kretanja automobila na ovom dijelu puta.

Grad Bijeljina i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske prethodnih godina su zajednički realizovali više preventivnih kampanja i radionica sa ciljem razmjene iskustava u jedinicama lokalne samouprave i rješavanja evidentiranih problema.

Pratite nas na Facebook-u, Youtube-u i Instagramu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *