Posebnu pažnju posvetiti zonama nebezbjednih pješačkih prelaza /VIDEO/

Problemi nepropisnog parkiranja vozila, mogućnost uspostavljanja javnog gradskog prevoza uz izradu studije, te uređenje lokalnih puteva čiji je vijek eksploatacije odavno prošao, samo su neka od pitanja kojima se danas na sjednici bavio Savjet za bezbjednost saobraćaja. Kako je rečeno, urgentna je rekonstrukcija lokalnog puta Bijeljina-Amajlije. Za nekoliko mjeseci očekuje se i implementacija projektnog rješenja koje podrazumijeva dodatno obilježavanje pješačkog prelaza u Ulici Kulina Bana pored mosta, gdje će uz postavljanje tzv”ležećih policajaca” u zoni prelaza biti smanjena brzina kretanja vozila na 30 kilometara na čas.

Građani Bijeljine suočeni su sa saobraćajnim gužvama na području grada, iako je režim saobraćaja promjenjen u pojedinim ulicama a izgrađeni su u ranijem periodu i brojni kružni tokovi na kritičnim raskrsnicama.

Kako bi se poboljšao nivo bezbjednosti saobraćaja kako u gradu tako i u seoskim mjesnim zajednicama, potrebno je preduzeti još važnih koraka, zaključeno je na sjednici Savjeta za bezbjednost saobraćaja.

Pred Savjetom se kada je bezbijednost saobraćaja u pitanju našao obiman dnevni red. Analizirano je kompletno stanje na ulicama i putnoj mreži a dokumentovani su i utvrđeni pravci budućeg djelovanja.

Izdvojeni su i prioriteti, a tiču se rješavanja problema na lokalnoj putnoj mreži. Urgentnu rekonstrukciju zahtijeva putni pravac Bijeljina- Amajlije koji je u jako lošem stanju.

Sa planom revitalizacije putnih pravaca koje je danas utvrdio Savjet za bezbjednost saobraćaja nadležni će pred Skupštinu Grada Bijeljina.

Na sjednici Savjeta za bezbjednost saobraćaja razmatrane su i inicijative koje su upućene članovima Savjeta, ali i resornom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove. Usvojena su projektna rješenja kojima je predviđeno ukidanje pješačkih prelaza na pojedinim lokalitetima jer su se kako je rečeno u praksi pokazali kao nefunkcionalni ali i nebezbjedni po učesnike u saobraćaju. Projektnim rješenjima predviđeno je i obilježavanje novih pješačkih prelaza.

Pješački prelazi kako je precizirano biće postavljeni uskoro i u Pantelinskoj ulici na čemu su insistirali predstavnici Mjesne zajednice ali i građani.

Govoreći o stanju ulične mreže, Mitrić ističe da je Savjet za bezbjednost saobraćaja dao podršku realizaciji projekta rekonstrukcije ulice Stefana Dečanskog, poznatog “Koridora”. Radovi će počezi na proljeće iduće godine.

Izgradnja modernih i bezbjednih saobraćajnica cilj je Gradske uprave. Važan segment po bezbjednost saobraćaja je i uspostavljanje javnog gradskog prevoza u drugom po veličini gradu Srpske, kojim bi se značajno rasteretile i riješile saobraćajne gužve u gradu, rečeno je pored ostalog na drugoj sjednici Savjeta.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.