Poplave širom regiona; U Srpskoj sutra obilne padavine /VIDEO/

Na području prijedorske regije vodostaji opadaju. U Kostajnici se Una izlila i zaplavila poljoprivredne površine, dok se nizvodno na području Kozarske Dubice rijeke Una i Sava nalaze ispod granice redovne odbrane od poplava. Vodostaj rijeke Une u Novom Gradu je u opadanju, a vodostaj Sane stagnira. Obilne kiše od juče su izazvale poplave širom regiona.

Dvije osobe su stradale u Albaniji u poplavama, nakon što je voda odnijela automobil kojim su putovali, saopštila je policija.

Zbog izlivanja reka u Srbiji, vanredno  je u Tutinu, Novom Pazaru, Prijepolju i Raški. Raste nivo Ibra u Kraljevu. Vojska sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije postavljaju peščane bedeme na obali Ibra u centru Raške.

Posle izlivanja reka Vidrenjak u Tutinu i Jošanice u Novom Pazaru, situacija u te dve opštine na jugozapadu Srbije stabilnija je nego juče.

Gradski Štab sa vanredne situacije i Civilna zaštita Čačka uveli su dvadesetčetvoročasovna dežurstva.

Vodostaj rijeka širom Crne Gore je u porastu, imajući u vidu obilne padavine. Za to je zaslužan ciklon Fobos koji je pogodio Crnu Goru. Na sjeveru su se izlile brojne rijeke, a zabilježen je i veći porast nivoa Morače. Most na Pričelju poplavljen je, a kuće su odsječene od grada. To je i put koji povezuje Spuž sa Podgoricom, a mještani kažu da godinama čekaju da taj problem bude riješen.

Tokom vikenda Hrvatsku je zahvatilo pogoršanje vremena koje je donijelo vjetar, kišu, ali i snijeg. Ljudi kažu da ih je snijeg ipak malo iznenadio.

Nestabilnu situaciju za naredne dane najavljuju i prognostičari. Sutra rast oblačnosti, donosi kišu u svim krajevima na planinama susnježicu i snijeg, uz pad temperature.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *