Položeni vijenci na spomenike herojima NOR-a /VIDEO/

9. maj obilježavamo kao jedan od najznačajnijih datuma i najsvjetlijih praznika u istoriji čovječanstva, podsjetili su članovi Gradske organizacije SUBNOR-a Bijeljina, ispred spomen bista narodnim herojima u Gradskom parku, gdje su danas poštovaoci i potomci narodno oslobodilačke borbe i čelnici Gradske uprave položili vijence.

Vijenci su danas položeni i pred spomenik narodnom heroju Radojki Lakić u Bijeljini, gdje se i nalazi spomen obilježje sa upisanim imenima 231 gimnazijalca koji su poginuli u narodnooslobodilačkoj borbi.

Važno je da ovakve datume obilježavamo i da na mlade generacije prenosimo sve pozitivne životne vrijednosti, rekao je gradonačelnik Bijeljine.

Spomenik žrtvama fašizma, koji se nalazi ispred bijeljinske Osnovne škole “Sveti Sava”

je kažu u Gradskoj organizaciji SUBNOR-a u dosta lošem stanju ali očekuju da će do 24. septembra ove godine i uz podršku Gradske uprave biti i obnovljen. Naša je obaveza ističe gradonačelnik Bijeljine da se sa poštovanjem odnosimo i da brinemo o očuvanju i rekonstrukciji spomenika kulturno-istorijskog naslijeđa.

U narodno-oslobodilačkom ratu iz Bijeljine je učestvovalo oko 5 000 boraca, od kojih je devet proglašeno narodnim herojima. Semberija je u Narodnooslobodilačkoj borbi svoj doprinos dala kroz 1.206 poginulih boraca u partizanskim jednicima. 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *