Policajci ponovo pokazali humanost /VIDEO/

U Bijeljini je jutros počela dvodnevna akcija dobrovoljnog davanja krvi pripadnika bijeljinske Policijske uprave povodom obilježavanja 4. aprila – Dana policije Republike Srpske.

Prpadnici Policijske uprave Bijeljina krv daju u Zavodu za transfuzijsku medicinu kako bi pomogli onima kojima je najpotrebnije, te pokazali humani aspekt policijske profesije.

Transfuziolog u Službi za transfuzijsku medicinu Bijeljina Dragana Vojinović rekla je novinarima da je ovo tradicionalna akcija policije koja se organizuje u martu pred obilježavanje Dana policije.

“Svaka akcija nam je značajna jer se stvaraju značajne rezerve krvi, ne samo za bijeljinsku Bolnicu, nego i za pacijente koji se liječe u cijeloj Republici Srpskoj, prije svega u Banjaluci. Za sada imamo dovoljno krvi svih krvnih grupa”, istakla je Vojinovićeva.

Ona je rekla da danas i sutra očekuju oko 78 davalaca krvi, dodajući da je u posljednjih nekoliko akcija policije sve više mlađih.

“Ovom prilikom bih, osim starih, višestrukih davalaca, pohvalila i mlade koji su sve brojniji”, navela je Vojinovićeva.

Ona je rekla da je prošle godine bilo više od 5.000 davalaca i da je prikupljen rekordna broj krvi, te izrazila zahvalnost svim društvima i davaocima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *