Podrška za vraćanje otetih nadležnosti Srpskoj

Udruženja veterana specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske pružila su danas podršku namjeri političkih struktura i institucija Republike da se Srpskoj vrate otete nadležnosti.

“Sada, kada je Republika Srpska ugrožena nasilnim odlukama bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka i Ustavnog suda BiH, potrebna nam je onakva sloga političkih struktura kakvu su u ratu imali narod, vojska i političko rukovodstvo prilikom stvaranja Republike Srpske”, poručili su iz koalicije osam udruženja.

Uz najoštriju osudu ubiranje jeftinih političkih poena u ovo teško vrijeme za Republiku Srpsku, veterani ističu da od svih političkih činilaca očekuju da se slože i da odrede nacionalni interes koji će svi zajedno braniti.

“Taj nacionalni interes je očuvanje Republike Srpske”, navodi se u saopštenju.

Udruženje veterana poručuje da je jedinstvo potrebnije nego ikada i da samo sa jedinstvenim stavom Republika Srpska može biti odbranjena.

Ovo je usaglašen stav udruženja veterana Garde “Panteri”, “Beli vukovi”, “Mandini lavovi”, “Tobutski sokolovi”, “Peša”, “Orlovi Grmeća”, “Vukovi sa Drine” i Garde “Šekovići”.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *