Podrška novim preduzetničkim idejama /VIDEO/

Zamjenik gradonačelnika Bijeljine Predrag Jović potpisao je danas sa predstavnicima Investicione fondacije IMPAKT iz Sarajeva ugovor na osnovu kojeg će biti podržana realizacija 10 preduzetničkih ideja na području Grada, a za najbolje male biznise predviđena su sredstva do 5.000 KM po projektu.

– Prije nekoliko mjeseci smo uz podršku IMPAKT-a pomogli šest preduzetnika u Bijeljini, a sada je Grad odlučio da obezbijedi sredstva za pet novih ideja, dok će IMPAKT podržati još pet mladih preduzetnika, što znači da nastavljamo sa pozitivnom pričom i izgradnjom Bijeljine kao grada budućnosti – naveo je Jović.

On je istakao da je cilj projekta JEP (YEP) Inkubator poslovnih ideja, koji finansira Vlada Švajcarske, da mladi ne napuštaju svoju zemlju i odlaze u inostranstvo, nego da obezbijede egzistenciju kroz samozapošljavanje.

– Ovo je još jedan projekat koji realizujemo zahvaljujući gradskom Odsjeku za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije i svjesni smo koliko će bilo kakva pomoć značiti mladima koji žele da pokrenu sopstveni biznis – naglasio je Jović.

Izvršni direktor Investicione fondacije IMPAKT Mirela Omerović ističe da je ova fondacija počela saradnju sa Gradom Bijeljina 2018. godine.

– Uradili smo mnogo zajedničkih projekata, a šest preduzetnika koje smo finansirali još uvijek pratimo, dajemo im stručnu podršku, povezujemo ih sa drugim poslodavcima i tržištima. Na javni poziv, koji će biti objavljen naredne sedmice na internet-stranicama Grada Bijeljina i naše fondacije, moći će da se prijave svi koji žele da pokrenu biznis. Do sada smo podržali poslove u oblasti IT usluga, tekstilnoj industriji, podržali smo dječije igraonice, obdaništa, a ukupno smo sarađivali sa 32 lokalne zajednice u BiH – dodala je Omerovićeva.

Ankica Todorović iz gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije podsjetila je da je Grad Bijeljina kroz dosadašnja tri slična projekta podržao ukupno 28 preduzetnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *