Počinje program za djecu koja polaze u prvi razred

U Dječijem vrtiću “Čika Jova Zmaj” u Bijeljini danas počinje realizacija programa za djecu u godini pred polazak u školu, u devet vaspitnih grupa, koji će trajati do 31. maja.

Projekat će biti realizovan u objektu “Mali princ” u četiri vaspitne grupe, u objektu “Plavi čuperak” u dvije grupe, zatim u objektu “Sunce” u Dvorovima u dvije grupe, te jedna grupa u objektu “Pačija škola” u Janji – Novo Naselje.

Ove godine će biti uključeno 202 djece, a program će biti realizovan svakog radnog dana po tri časa, saopšteno je iz Vrtića.

Program je, prvenstveno, namijenjen djeci koja do sada nisu bila obuhvaćena institucionalizovanim predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, a koja će od 1. septembra krenuti u prvi razred osnovne škole.

Cilj Programa je socijalizacija, osamostaljivanje, sticanje samopouzdanja, radnih navika i ovladavanje drugim vještinama potrebnim za polazak u školu.

Program za djecu u godini pred polazak u školu organizuje se u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture od 2011. godine.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.