Počinje izgradnja sistema za navodnjavanje 377 hektara u Batkoviću

Izgradnja sistema za navodnjavanje u Semberiji biće nastavljena na 377 hektara oranica u Batkoviću, što je investicija od četiri miliona KM, najavio je danas načelnik gradskog Odjeljenja za poljoprivredu Mladen Savić.

“To je nastavak dobre saradnje sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Jedinice za koordinaciju projekata u oblasti poljoprivrede, a grad ima obavezu da sufinansira do 15 procenata troškova”, rekao je Savić novinarima.

On je naveo da je Skupština grada Bijeljina danas dala saglasnost za realizaciju projekta izgradnje sistema za navodnjavanje na području Batkovića i za sanaciju i uređenje kanala Stara Dašnica u dužini od 12,5 kilometara.

“Sistem navodnjavanja u velikoj mjeri donosi pogodnosti našim poljoprivrednicima i smanjuje troškove proizvodnje”, rekao je Savić i naveo da bi radovi na izgradnji sistema za navodnjavanje u Batkoviću trebali početi u martu.

Prema njegovim riječima, u Semberiji je ranije izgrađen sistem za navodnjavanje u Crnjelovu na više od 500 hektara, a ova plodna ravnica Republike Srpske ima 55.000 hektara obradivog zemljišta.

Savić je rekao da je ukupna vrijednost projekta šest miliona KM, od čega za sistem navodnjavanja četiri miliona i za uređenje kanala Stara Dašnica dva miliona KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *