Počeo “RS čelendž” u kjokušin karateu /FOTO/

U Bijeljini je večeras počeo treći Međunarodni turnir u kjokušin karateu “RS čelendž”, koji Šinkjokušin klub “TRB” tradicionalno organizuje povodom Dana Republike Srpske.

Na turniru učestvuju takmičari iz Poljske, Španije, Austrije, Srbije i Republike Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, koji je prisustvovao otvaranju turnira, rekao je novinarima da je ovo već tradicionalni turnir, čija će organizacija biti nastavljena i narednih godina.

On je zahvalio klubu “TRB” što je organizovao ovakav turnir na kojem Bijeljina i Republika Srpska imaju priliku da ugoste takmičare iz više država i afirmišu ovaj sport.

Lukač je izrazio nadu da će turnir svake godine okupljati sve bolje takmičare, te učesnicima poželio puno uspjeha i sreće na takmičenju.

Većinski vlasnik TRB-a, koji je organizator turnira, Slaven Ristić rekao je da već treći put organizuju turnir u slavu Republike Srpske.

On je naveo da su, nakon godinu dana pauze zbog virusa korona, željeli da nastave tradiciju organizovanja ovog turnira čiji je osnovni cilj da se mladi motivišu da se što više bave sportom.

“Željeli smo da pošaljemo poruku da smo tu i da ćemo nastaviti. I nadam se da će sljedeće godine turnir biti još masovniji i okupiti takmičare iz još više zemalja”, naveo je Ristić.

Predsjednik Šinkjokušin kluba “TRB” Igor Ranković rekao je da na ovaj način žele da promovišu sport, prave vrijednosti i Republiku Srpsku.

Ranković je rekao da će takmičenje biti održano u tri kategorije, te da su u seniorskim kategorijama obezbijeđene sportske stipendije za pobjednike od po 1.000 evra.

On je dodao da je na početku večeri organizovano nekoliko uvodnih borbi kako bi pokazali da ovaj sport mogu da treniraju djeca svih uzrasta, kao i djevojčice.

“Ovaj stil nije lagan, samo karakterni ljudi mogu se baviti kjokušin karateom”, naveo je Ranković i dodao da klub broji oko 50 članova i da je počeo da se širi u Srpskoj.

Ranković je zahvalio na podršci ovom turniru ministru Lukaču, zamjeniku ministra bezbjednosti u Savjetu ministra Nedeljku Joviću i gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću, kojima su večeras uručena priznanja.

Trener u Kjokušin karate klubu “Pobednik” iz Beograda Draško Popović rekao je da mu je zadovoljstvo što učestvuju na ovakvom turniru, te da imaju sjajnu saradnju sa Šinkjokušin klubom “TRB”.

Popović smatra da ovaj sport ima svijetlu budućnost u Republici Srpskoj jer ga vode pravi ljudi.

Prvi turnir “RS čelendž” održan je 2019. godine na inicijativu većinskog vlasnika kompanije “Tehnički remont Bratunac” /TRB/ Slavena Ristića i predsjednika Šinkjokušin kluba “TRB” Igora Rankovića.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.