Počelo iscrtavanje murala na galerijama na kanalu Dašnica

U okviru projekta uređenja kanala Dašnica, na osnovu ankete koju je prethodno sproveo Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina, danas je počelo iscrtavanje murala i ispisivanje motivacionih poruka na 17 galerija i četiri kaskade na dijelu kanala koji prolazi kroz gradsko jezgro.

– Kako bi se navedena lokacija učinila što prijatnijom, sprovedeno je anketiranje 1.584 građanina koji su imali mogućnost da biraju izgled galerija i predlažu nazive mostova. Najveći broj njih iskazao je želju za iscrtavanjem murala – 45,7 odsto, dok se za ispisivanje citata/motivacionih poruka opredijelilo 39,4 odsto ispitanika – saopštili su iz Odsjeka za LER i evropske integracije.

U saopštenju je navedeno da je cilj ovih aktivnosti da podstaknu građane na redovno korištenje aktivnih načina kretanja, kao što su šetnja i vožnja bicikla, koji imaju pozitivan uticaj na ljudsko zdravlje.

– Budući da kanal Dašnica prolazi kroz centar grada i da predstavlja odličnu destinaciju za šetnju i rekreaciju, u prethodnom periodu realizovane su aktivnosti na uređenju korita kanala, rekonstrukciji ograda na šest postojećih mostova i izgradnji 23 galerije i četiri kaskade koje građani mogu da koriste za odmor i druženje – poručili su iz ovog odsjeka.

U skladu sa strateškim opredjeljenjem da do 2030. godine Bijeljina postane Grad budućnost, Gradska uprava priprema i realizuje niz programa, projekata i aktivnosti kojima stvara preduslove za održivi privredni, društveni i ekološki razvoj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *